Tayyip Bey Toprak'ın ‘batık banka zirvesi’nde

Güncelleme Tarihi:

Tayyip Bey Toprakın ‘batık banka zirvesi’nde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2002 01:54

Mitinglerde ‘‘bankalarda 20 milyar doları batıranların yakasına yapışacağız’’ diyen AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Bozüyük'te ‘‘batık banka zirvesi’’ne katıldı. Halis Toprak'ın ev sahipliğinde yapılan zirvede Mehmet Emin Karamehmet ile Mustafa Süzer de bulundu.

2000-2001 krizleriyle başlayan süreçte bankalarını kaybeden bazı patronlar umutlarını AKP iktidarına bağladı. Toprakbank elinden gittikten sonra bankasını geri almak için çalmadık kapı bırakmayan Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdinde lobi çalışması başlattı. Toprak, AKP'nin Bilecik mitingini fırsat bilerek, Bozüyük'teki fabrikasında bir ‘‘batık banka zirvesi’’ düzenledi. Zirveye Recep Tayyip Erdoğan ve Halis Toprak'ın yanısıra Pamukbank'ın eski sahibi Çukurova Grubu'nun patronu Mehmet Emin Karamehmet ile Kentbank'ın eski sahibi Süzer Holding'in Başkanı Mustafa Süzer de katıldı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik mitinginden sonra Halis Toprak'ın ile Bozüyük'teki fabrikasının bahçesinde bulunan ‘‘Köşk’’e gitti. Erdoğan'ı miting alanından zirvenin yapılacağı fabrikaya Halis Toprak'ın Bell 230 modeli özel heliktopteri götürdü. Zirveye katılan üç eski banka patronu Halis Toprak, Mehmet Emin Karamehmet ve Mustafa Süzer, Erdoğan'a bankalarına el konulma sürecini kendi pencerelerinden anlatıp, ‘‘aslında biz haklıyız’’ mesajı vermeye çalıştı.

MİTİNG ARASI ZİRVE

Bilecik, Kütahya ve Eskişehir mitingleri için dün sabah Ankara'dan özel otomobille küçük bir konvoy eşliğinde hareket eden AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00 sıralarında Bozüyük İlçesi girişindeki Toprak Kağıt, Fayans, Seramik Fabrikaları tesisi önünde, 30 kişilik bir AKP'li tarafından durduruldu.

Yanında eşi Emine Erdoğan da bulunan Recep Tayyip Erdoğan, Mercedes marka otomobilden inmeden partililerle görüştü. Partililer, Erdoğan'dan Bilecik mitingi sonrası karayoluyla Bozüyük'ten geçerek halkı selamlamasını istedi. Erdoğan dönüşte uğrayacağını söyleyerek Bilecik'e hareket etti.

Bilecik'te saat 11.15'te halka hitap eden Erdoğan, Halis Toprak'ın daha önceden Bilecik Organize Sanayi Bölgesi'ne gönderdiği, gövdesinde holding amblemi bulunan özel helikopterle Bozüyük'e geldi. Erdoğan'ı taşıyan helikopter, saat 13.00'de tesis alanında bulunan ve Halis Toprak'ın zaman zaman dinlendiği köşkün yanındaki helikopter pistine indi.

Fabrika kapısındaki görevli, ‘‘Halis Toprak'ın talimatı var. İçeriye basın mensubu alınmayacak’’ diyerek DHA muhabirinin tesis içine girmesine izin vermedi.

SABAH TOPRAK GELDİ

Halis Toprak'ın ise saat 11.30'da, Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinden önce Bozüyük'teki fabrikasına özel helikopteriyle geldiği öğrenildi. Halis Toprak'ın gelişi sırasında yanında Mehmet Emin Karamehmet ile Mustafa Süzer'in bulunduğu belirtildi.

Aynı ekip, Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmeleri tamamlandıktan sonra bir süre kendi aralarında zirve yaptı. Toprak, Süzer ve Karamehmet, dün öğleden sonra yine Toprak'ın helikopteri ile İstanbul'a döndü.

Diyarbakırlı Aksu buluşturdu

Bozüyük’teki ‘batık banka zirvesi’nin düzenlenmesinde eski ANAP’lı İçişleri Bakanlarından şimdinin AKP’lisi Abdülkadir Aksu etkili oldu. Halis Toprak da Aksu gibi Diyarbakırlı.

Erdoğan Halis Ağa'nın helikopteriyle dolaştı

HALİS
Toprak'ın özel helikopterini göndererek fabrikasına aldırdığı Tayyip Erdoğan burada bir saat kaldı. Daha sonra yine Toprak'a ait helikopterle ikinci mitingini yapacağı Kütahya'ya gitti. Erdoğan, Kütahya Dumlupınar Stadı'nın yanındaki Asım Alkış futbol sahasına indi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!