'Alo Mafya' hattına ihbar yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Alo Mafya hattına ihbar yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2001 15:18

İstanbul'da, çıkar amaçlı suç örgütleriyle mücadelede halkın desteğini sağlamak amacıyla 1999 yılında kurulan ''Alo Mafya'' hattına, bugüne kadar sadece çete oluşumlarıyla ilgili 1485 ihbar yapıldı.

Haberin Devamı

Bunun dışında ''Kara para'', ''Kaçakçılık'', ''Dolandırıcılık'', ''Tarihi eser'', ''Asayiş'', ''Uyuşturucu'' gibi suç konularına ilişkin gelen çok sayıda ihbar da ilgili birimlere aktarıldı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 1999 yılı başında faaliyete geçen ''Alo Mafya'' hattına, 10 Ağustos 2001 tarihine kadar yaklaşık 15 bin telefon ihbarı geldi.

''0212 636 17 34'' numaralı telefona yapılan bu ihbarlardan, 1999 yılında 459'u, geçen yıl 518'i, bu yılın ilk 8 aylık bölümünde de 508'i organize suç örgütleriyle ilgili çıktı.

''Alo Mafya'' hattının çıkar amaçlı suç örgütleriyle mücadelede İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne çok büyük destek sağladığı vurgulanırken, bu yıl yapılan ihbarlardan sadece 200'ünün, Matild Manukyan'ın ölümünden sonra yerine geçen oğlu Kerape Çilingir'in de aralarında bulunduğu 51 kişinin gözlem altına alındığı suç oluşumuyla ilgili olduğu bildirildi. 

Hatta, kurulduğu günden itibaren günde ortalama 15-20 ihbar telefonu geldiği belirtilirken, yapılan araştırma ve inceleme sonucu bu ihbarlardan 1485'inin organize suç örgütleriyle ilgili olduğu anlaşıldı. 

Diğer ihbarların konularının ise ''Kara para'', ''Dolandırıcılık'', ''Tarihi eser'', ''Asayiş'', ''Uyuşturucu'' gibi suçlara ilişkin olduğu kaydedildi. Bu konulara ilişkin ihbarlar, incelenmesi amacıyla ilgili birimlere iletildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!