« Hürriyet.com.tr
ÖZET

Gündem 24 Saat - 11.02.2019

.

81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İçişleri Bakanlığı, 81 ilde eş zamanlı olarak okul çevreleri ve okul servis araçları denetim uygulaması yaptı. Uygulamada, 31 bin 600 okul servis aracı denetlendi, bin 733 araca ceza kesildi. Eksikliği tespit edilen 243 servis aracı ise trafikten men edildi. Operasyonlarda ayrıca çeşitli suçlardan aranan 2 bin 675 kişi de yakalandı.


ULUDAĞ'DA CİNAYET

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da dün gece peş peşe silah sesleri duyuldu. Güvenlik görevlileriyle kayak kiralama işi yapan esnaflar arasında silahlı kavga çıktı. Kavgada 19 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı. Cinayetin ardından jandarma ekipleri 17 kişiyi gözaltına aldı. Birçok tatilcinin ise gece yarısı ellerinde valizleriyle Uludağ'ı terk ettiği görüldü.

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE KRİTİK ZİYARET

Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu, bugün Türkiye'ye geliyor. Edinilen bilgiye göre Şoygu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın davetlisi olarak bugün Ankara'ya gelecek. Milli Savunma Bakanlığı'nda askeri törenlerle karşılanacak Şoygu, Akar ile görüşecek. Görüşmede, Soçi'de yapılacak üçlü zirve öncesinde Suriye'deki gelişmelerin yanı sıra İdlib başta olmak üzere bölgedeki son durumun ve sahadaki gelişmelerin ele alınması bekleniyor.


KAPALIÇARŞI KARIŞTI

Kapalıçarşı’nın eski başkanı Ahmet Kökler çok sayıda kişiden 30 milyon doları aşan para topladı. İddiaya göre kâr payı vaadiyle alınan bu paralar geri ödenmeyince sorun ortaya çıktı. Kökler’e karşı icra takipleri yapılırken, bir gün içinde 11 değerli gayrimenkulü bir başka isme devretti. Mahkeme, tapuların devrine tedbir koydu. Ahmet Kökler ise, 'Kimseden kâr payı vaadi ile para almadım. Paralar sırayla ödenecektir' dedi.
 

ORGANLAR İFLAS EDİYOR, VÜCUDUN HER YERİ KANIYOR

Ebola'nın küresel çapta tekrar salgına dönüşebileceği uyarısı yapıldı. 2013 - 2015 yılları arasında Batı Afrika'da salgına dönüşen Ebola virüsü resmi rakamlara göre 11 bin 310 kişinin ölümüne sebep oldu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler