Katiller hakkında bilgi verenler mahkemeye verilecek

Güncelleme Tarihi:

Katiller hakkında bilgi verenler mahkemeye verilecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2008 21:37

Danimarka'da 16 yaşındaki Deniz Özgür Uzun'u öldüren Danimarkalı gençler hakkındaki bilgileri basını sızdırdıkları gerekçesiyle bazı sosyal görevliler hakkında dava açılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Kopenhag Belediyesinin Sosyal Komisyonunda Görevli Politikacılar, Deniz Özgür Uzun’u öldüren 15 yaşındaki Danimarkalı gencin sorunlarını içeren gizli bilgileri basına sızdıran sosyal görevliler hakkında dava açmaya hazırlandıklarını bildirdiler.

Birlik Partili Mikkel Warming ve Radikal Partili Margrethe Wivel, Deniz’in katilleri hakkında belediyenin sosyal yardım dairesindeki gizli belgelerin TV 2 kanalına verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, bilgileri sızdıranlar hakkında nasıl yasal işlem yapılacağı konusunun belediyenin hukukçuları tarafından incelendiğini söylediler.

Mikkel Warming, bilgilerin sadece polisin davayla ilgili soruşturması için verilebileceğini söyledi. Asayiş Şube Müdürü Per Larsen , bilgileri sızdıranların ortaya çıkarılmasının güç olduğunu, belirterek 'gizli bilgileri sızdıranlar hakkında soruşturma açılabilmesi için o kişilerin bilinmesi gerekir.

O kişilerin bilinmesi için de sosyal dairede çalışanların hepsinin sorguya çekilmesi gerekir. Biraz zor ve sonuç vermeyecek işlem' dedi. Deniz Özgün Uzun’u öldüren 15 ve 17 yaşındaki iki kardeşin, sosyal sorunlu olduğu ve küçük yasta işledikleri bir çok suç yüzünden sosyal yetkililer tarafından tedavi edilmeye çalışıldıkları bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!