ErtuÄŸrul Günay liderleri Sezer'e ÅŸikayet etti

Güncelleme Tarihi:

Ertuğrul Günay liderleri Sezere şikayet etti
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 26, 2002 15:06

Eski CHP Genel Sekreteri Ertuğrul Günay, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderdiği mektupta siyasi parti liderlerini şikayet etti.

Haberin Devamı

Günay, ''Yurttaş'' imzasıyla Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderdiği mektupta, TBMM üyelerini siyasi partilerin genel başkanlarının belirlediğini ileri sürerek, seçmenlerin oy vermek istedikleri partilerin aday listelerinin oluşumuna herhangi bir katkı sağlayamadıklarını ifade etti.

Listelerin belirlenmesinde genel başkanlara yakınlık ve bağlılık esasının egemen olduğu iddiasında bulunan Günay, mektubunda özetle şu görüşlere yer verdi:

''Kapalılığın ve keyfiliğin egemen olduğu bu düzenleme biçimi haklı haksız ortaya atılan ve akçalı boyutlara vardırılan söylentilereortam sağlayarak, siyasetin kalan saygınlığını da zedeliyor. Demokrasiyle yönetilen bütün ülkelerde, partilerin ve adayların para ile ilişkisini düzenleyen kurallar ve yaptırımlar olduğu bilinmektedir. Oysa Türkiye siyasetinde para kullanımıyla ilgili hiçbir yasal düzenleme yapılmamış olması siyasetin kapalı ve keyfi yapısını ayrıca kirli bir görüntüye sürüklüyor.

Haberin Devamı

Yasayla sorunu olmayan bir çok siyaset adamının seçilme hakkı, kendilerine kapıkulu arayan genel merkez ve genel başkan saltanatları tarafından açıkça çiğneniyor."

Günay, mektubunda bütün bu uygulamaların TBMM'nin oluÅŸumunda ve egemenliÄŸin kullanımında bazı kiÅŸi ile zümreye imtiyaz tanınması anlamına geldiÄŸini ileri sürerek, bu durumun Anayasa'ya aykırı olduÄŸunu ifade etti.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!