BBT'de Bahar Noktası

Güncelleme Tarihi:

BBTde Bahar Noktası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2003 09:55

William Shakespeare'in tüm dünyada en çok sahnelenen oyunlarından biri olan Bir Yaz Gecesi Rüyası'nın uyarlaması olan Bahar Noktası 23 Ocak'tan itibaren Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda seyirci karşısına çıkıyor. Can Yücel'in Türkçe'ye çevirdiği oyun Müşfik Kenter'in rejisiyle perde açacak. Bahar Noktası, aşkın insanları "ne hale getirebibeceğini" anlatan bir romantik komedi.

Haberin Devamı

Oyunda Münir Akça, Nazan Koçak, Üstün Asutay, Ragıp Savaş, Edip Saner, Defne Şener Günay, Çetin Etili, Yonca Cevher, Turgay Kantürk, Munis Düşenkalkar, Cihan Bıkmaz, Cihan İnan Bekar, Gülce Uğurlu, Lale Etili, Elif Özge Özder, Orhan K. Aydın, Aytekin Özen, Durul Bazan, Gökhan Seyhan, Emrah Eren, Mert Asutay ve Erdoğan Sıcak rol alıyor. Dekor Ali Yenel'e, kostümler Gönül Sipahioğlu'na, müzikler ise Tolga Çebi'ye ait.

Can Yücel’in “Bahar Noktası” adıyla dilimize kazandırdığı “Bir Yaz Gecesi Rüyası”   1595 yılında yazılmış ve aynı yıl sahnelendi. Shakespeare’in ilk dönem komedilerinden biri olan bu eserde üç ayrı grup insan biraraya geliyor. Bunlardan ilki, Atina şehrinin aristokrasisini temsil eden Atina Dükü, onun evleneceği İpolita ve saray çevresi. İkinci grup, Shakespeare’in o dönemin kaba tiyatro kumpanyalarını hicvettiği Atina Esnafı. Bu grup Dük’ün düğününde bir oyun sergileyerek dünyalık edinmeye çalışan altı adamda oluşur. Son grup koruda bulunan cinler, periler yani doğa üstü varlıklar.

Haberin Devamı

Bahar Noktası,  22-23-24-25 Ocak günleri 20.30, 26 Ocak Pazar günü ise 15.30’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

Yunus Emre Kültür Merkezi
Ataköy 9. Kısım   
Tel:0 212 661 1941-42
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!