Afiş asana para cezası

Güncelleme Tarihi:

Afiş asana para cezası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2003 16:44

Çorum'da görüntü kirliliği yaratan kağıt afişleri asan kişi, kurum, kuruluş, dernek ve vakıflara Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından para cezası uygulanacak.

Haberin Devamı

Çorum Belye Başkan Yardımcısı Nurettin Özen, kentin çeşitli yerlerine asılan kağıt afişlerin görüntü kirliliğine neden olduğunu belirterek, kirliliği önlemek amacıyla kağıt afiş asan kişi, kurum ve kuruluşlara cezai işlem uygulanmasına karar verildiğini bildirdi.

Kentlerde çevre kirliliğinin doğal dengeyi bozduğunu ve insan hayatını olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Özen, Çorum'da çevre kirlililiğinin dayanılmaz boyutlara ulaştığını, özellikle rasgele yerlere asılan afişlerin görüntü kirliliğini had safhaya getirdiğini söyledi. Özen, Belediye olarak Çorum'da çevreyi temiz tutmaya çalıştıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Çevrenin korunması için bireylere doğal çevreyi koruma bilinci aşılanmalı. Çorum'da etkinlik yapan kişi, kurum, kuruluş, dernek ve vakıflar başta şehiriçi otobüs durakları olmak üzere Telekom'a ait telefon kabinleri, Tedaş'a ait trafo binaları, duvarlar ve benzeri yerlere rasgele afiş asıyor. Kentte görüntü kirliliğine neden olan ticari, siyasi ve gösteri amaçlı afişlerin asılması yasaktır. Afiş asan kişi, kurum ve kuruluşlar için Zabıtamız tarafından ilgili yasa gereği cezai işlem yapılacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!