Bankaların gayrimenkulleri satılıyor

Güncelleme Tarihi:

Bankaların gayrimenkulleri satılıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 20, 2002 14:42

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) muhammen bedeli 57 trilyon lira olan 88 gayrimenkü İstanbul'da 30 Eylül'de düzenlenecek müzayede ile satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Eskidji Müzayede Evi tarafından gerçekleştirilecek müzayedede BDDK'nın İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Kırklareli, Balıkesir,Edirne, Eskişehir, İskenderun, Uşak, Kocaeli ve Kayseri'de bulunan 88 adet gayrimenkulü açık teklif alma usulüyle satılacak.

Muhammen bedeli 57 trilyon lira olduğu bildirilen 88 adet gayrimenkulün 4'ü arsa, 65'i işyeri, 3'ü konut ve 16'sı özel gayrimenkulden oluşuyor.

Gayrimenkullerin en ucuzu 4 milyar en pahalısı ise 7 trilyon 700 milyar lira değerinde bulunuyor.

30 Eylül'de yapılacak müzayedeye katılmak isteyenlerin 2 milyar lira teminat yatırması gerekiyor.

Eskidji Müzayede Evi Sahibi Dikran Masis düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, bankaların tahsilatlarını hızlandırabilmeleri için gayrimenkul satışlarına önem vermeleri gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Masis, ''Bankaların elinde şu an ihtiyaç fazlası olan gayrimenkuller katrilyonlarla ölçülür. Bunların ekonomiye bir an önce kazandırılması lazım'' dedi.
   Â
HSBC BANK'IN ARAÇLARI
 
Vakıflar Bankası'nın da gayrimenkullerini Eskidji Müzayede Evi'nin danışmanlığında satmaya karar verdiğini söyleyen Masis, 1-1,5 ay içerisinde başlayacakları müzayedede Bankanın 400-800 arasında gayrimenkulünü satışa sunacaklarını bildirdi.
 Â
Vakıflar Bankası'nın gayrimenkul satışından ne kadar gelir hedeflediğinin sorulması üzerine Masis, ''Yıl sonuna kadar Vakıflar Bankası'na 150 trilyon gibi bir rakam getirmeye çalışacağım. Ama portföy daha da büyük. 1 katrilyonu bulmaz ama bunun yarısına yakın'' diye konuştu.
 
Otomobil müzayedesinin de 29 Eylül'de yapılacağını açıklayan Masis, bu müzayede kapsamında otomobillerin bazılarının tasfiye kurulundan, bazılarının iflas idaresinden, diÄŸerlerinin de 6183 sayılı amme alacakları yasası çerçevesinde geldiÄŸini söyledi.   Â
  Â
Dikran Masis, otomobil müzayedesi kapsamında 7 tane aracın bulunduğunu, HSBC'ye ait 1 minibüs ve 3 özel yapım zırhlı araç, Toprak Leasing'e ait de BMW Opel Omega Vectra, Brodway olmak üzere 4 aracın bulunduğunu kaydetti.

Verilen bilgiye göre HSBC Bank'ın satışa sunulan arabaların arasında Halit Cıngıllıoğlu'nun işe gelip giderken kullandığı 200 bin dolar değerinde Bentley özel yapımı zırlı araç, özellikle kendisinin kullandığı 70 bin dolar değerinde Cadillac, misafirlerine tahsis ettiği 90 bin dolar değerinde Limuzin bulunurken, 100 bin dolar değerinde bir minibüs yer alıyor.

Haberin Devamı

EMEKLÄ° SANDIÄžI OTELLERÄ°NÄ°N EÅžYALARI
 
Emekli Sandığı Otelleri arasında bulunan Efes, Maçka Tarabya, Büyük Ankara ve Stad Ankara otellerinin eşyalarının satışlarını yaptıklarını anımsatan Masis, ''Bu 4 otelin satışından 2 trilyon liraya yakın para çıkardık'' dedi.

Dikran Masis, Efes Oteli'nin eşyalarının satışını Ekim ortasında gerçekleştireceklerini ifade etti.

Ä°kinci oteller müzayedesini Kasım ayında yapacaklarını duyuran Masis, bu müzayedeye de ÅŸu ana kadar 300 otelin baÅŸvuruda bulunduÄŸunu bildirdi.Â

Eskidji Müzayede Evi'nin Türkiye'de ilk defa 6183 sayılı amme alacakları yasası çerçevesinde ''mutad işyeri'' tayin edildiğini bildiren Masis, bu yasa kapsamında, devletin amme alacakları kapsamındaki mallarının satışını gerçekleştireceklerini kaydetti.
   Â
TEKSTÄ°L MÃœZAYEDESÄ°
 
Dikran Masis, Eskidji Müzayade Evi kapsamında tekstil, makine teçhizat ve deniz araçları departmanlarını oluşturduklarını anlattı.

Haberin Devamı

Tekstil departmanının Türkiye'nin ihraç fazlası tekstil ürünlerini hem yabancılara hem de Türklere satacağını ifade eden Masis, Kasım ayında ilkini yapacakları tekstil müzayedesine şu ana kadar 270 firmanın mal vermek üzere başvuruda bulunduğunu söyledi.
 Â
Uzun bir hukuk sürecinden sonra ''www.eskidji.com'' sitesini aldıklarını kaydeden Masis, başta sanat alanında olmak üzere faaliyette bulunacak bir sigorta şirketi de kurduklarını bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!