Cem 'Kıbrıs'a önyargı ile yaklaşılmamalı'

Güncelleme Tarihi:

Cem Kıbrısa önyargı ile yaklaşılmamalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2001 16:16

Dışişleri Bakanı İsmail Cem, AB üyelerinin Kıbrıs sorununa önyargılı yaklaşmamaları çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Cem, Avrupa Birliği'nin Dış Politika ve Savunma'dan Sorumlu Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile yaklaşık bir saat görüştü. Toplantıdan sonra basının sorularını yanıtlayan Cem, Solana ile Kıbrıs, Avrupa Güvenlik ve Savunma Kimliği (AGSK), Makedonya ve Ortadoğu konularını ele aldıklarını söyledi.

İsmail Cem, Solana'ya Türkiye'nin Kıbrıs ve AGSK konusundaki görüşlerini bir kez daha anlatma imkanını bulduğunu belirterek, AB üyesi ülkelerden, Kıbrıs konusuna yüzeysel önyargılı ve klişelerle bakmamaları gerektiğine dikkati çektiğini kaydetti.

Cem, AGSK konusunda ise sorunun Türkiye-AB sorunu olmadığını, bu konunun NATO ve AB arasında bir sorun olduğunu hatırlattı ve Türkiye olarak NATO Washington Zirvesi kararlarına uyulmasını beklediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

TERÖR ÖRGÜTÜ DHKP-C GÖSTERİ YAPTI

Solana ile görüşmesinin tamamlayan Cem, daha sonra AB Komisyonu temsilcileri Günter Verheugen ve Chris Patten ile çalışma yemeğine katıldı.

Cem'in AB Komisyonu binasına girişi sırasında terör örgütü DHKP-C yanlısı 15 kişi slogan atarak protesto eyleminde bulundular. Bunun ardından yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!