11 Eylül'ün zanlısı BinalÅŸibh yakalandı

Güncelleme Tarihi:

11 Eylülün zanlısı Binalşibh yakalandı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 14, 2002 10:10

ABD'de 11 Eylül'de düzenlenen terör saldırılarına yardım etmekle suçlanan ve Almanya tarafından aranan Remzi Binalşibh adlı zanlı Pakistan'da 3 saat süren bir çatışma sonunda yakalandı. FBI'ın en çok arananlar listesindeki Binalşibh, Muhammed Atta'nın da oda arkadaşıydı.

Haberin Devamı

Amerikalı yetkililer, El Cezire televizyonuna Usame Bin Ladin'in 11 Eylül saldırılarını bizzat planladığını itiraf eden Yemen uyruklu Binalşibh'in (30) Karaçi'de yakalandığını belirtti.

Binalsibh'in, ABD istihbaratı doğrultusunda, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile ABD Merkezi Haberalma Örgütü'nün (CIA) yardımıyla Pakistanlı yetkililer tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

El Cezire televizyonu muhabirine Pakistan'da yaptığı açıklamadan birkaç gün sonra yakalanan Binalşibh'in bir yıl içinde gözaltına alınan en önemli El Kaide örgütü üyelerinden biri olduğuna dikkat çekildi.

Amerikalı yetkililer, zanlının geçen yılki saldırıda 19 korsan arasına katılmak isteğini, ancak 11 Eylül öncesi ABD'ye yaptığı vize başvurusunun 4 kez reddedilmesi üzerine korsanlara mali destek sağladığını kaydetti.

Haberin Devamı

Remzi Bin El Şaybe olarak da bilinen Binalşibh, ABD'deki saldırılarda kullanılan uçaklardan birini kaçıran Muhammed Atta'nın Hamburg'da eski oda arkadaşından biriydi.

Ãœst düzey bir FBI yetkilisi, korsanlardan birinin BinalÅŸibh'i Florida'daki uçuÅŸ okuluna kaydetmeye çalıştığını, ancak ABD'ye giremeyen BinalÅŸibh'in yerine, 4. uçağın kaçırılması için baÅŸka birinin getirilmiÅŸ olabileceÄŸini kaydetti.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!