Tekel, Tortum Gölü’ne dökülen 15 bin şişe rakının parasını istiyor

Güncelleme Tarihi:

Tekel, Tortum Gölü’ne dökülen 15 bin şişe rakının parasını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2003 01:50

Tekel Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'daki içki fabrikasından rakı getiren aracın göle uçması üzerine, rakıları sigortalayan şirket aleyhine 120 milyar liralık zarar tazminatı davası açtı.

Nasreddin Hoca'nın göle maya çalma öyküsü, ‘‘rakı’’ farkıyla gerçek oldu. Tekel ile Generali Sigorta şirketini karşı karşıya getiren ilginç kaza Tortum gölünde meydana geldi. Tekel Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'daki içki fabrikasından gelecek 15 bin şişe rakının nakliyesi için Yenice Nakliye ve Ticaret Ltd. ile anlaştı. Şirketin aracı, rakıları yükleyip yola çıktı ve bir süre sonra frenleri tutmayınca Tortum Gölü'ne uçtu. Şoförün kurtulduğu kazada, Tekel'e ait 70'lik 15 bin şişe rakı gölün dibini boyladı.

Tekel Genel Müdürlüğü, rakıların kaybı nedeniyle ortaya çıkan zararının tazmini için, nakliye öncesi anlaştığı Generali Sigorta'ya başvurdu. Herhangi bir ödeme yapılmaması üzerine bu kez İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran Tekel avukatları, 15 bin adet 70'lik rakının bedeli olarak tespit edilen 120 milyar liranın faiziyle birlikte, davalı sigorta şirketinden tazmin edilmesini istediler. Davalı şirket avukatları tarafından mahkemeye sunulan cevap dilekçesinde ise, sigorta anlaşmasının, Yenice Nakliyat ile yapıldığını, eğer ödeme yapılacaksa, muhatabın bu şirket olduğu kaydedildi. Dilekçede, taraflar arasında sigorta sözleşmesi olmadığı iddia edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!