Ä°srail sürgünleri onayladı

Güncelleme Tarihi:

İsrail sürgünleri onayladı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 03, 2002 12:58

İsrail Yüksek Mahkemesi, Filistinli terör zanlılarının akrabalarının sürgün edilmesini onayladı. Dokuz üyeli Yüksek Mahkeme, İsrail ordusunun, 3 Filistinli'nin Batı Şeria'dan Gazze Şeridi'ne sürgün edilmesi talimatıyla ilgili olarak yaptığı oturumda, terör zanlısı Filistinlilerin akrabalarının sürgün edilmesini, oy birliğiyle karara bağladı.

Haberin Devamı

Yüksek Mahkeme, çok sayıda intihar eylemini organize etmekle suçlanan ve 6 Ağustos'da İsrail ordusu tarafından öldürülen Ali Acuri'nin kardeşleri İntizar ve Kifah'ın sürgün edilmesini kabul etti.

Mahkeme, Batı Şeria'da iki otobüse düzenlenen ve 19 kişinin öldüğüsaldırıları düzenleyen bir Hamas eylemcisinin kardeşi Abdulnasır Asidi'nin sürgün edilmesine gerek görmedi. Mahkeme kararına gerekçe olarak, Asidi'nin kardeşinin eylemlerine yardım etmediğini, İntizar veKifah'ın ise Ali Acuri'ye bilgi ve yardım sağladıklarını gösterdi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İntizar Acuri'nin, intihar eylemleri sırasında patlayıcıları yerleştirmek için kullanılan kemerleri diktiği bildirilmişti.

ERAKAT: İNSAN HAKLARI AÇISINDAN KARA GÜN
   Â
Filistinli yetkili Saib Erakat, Ä°srail'deki Yüksek Mahkeme'nin iki Filistinlinin terörist yakını oldukları gerekçesiyle sürgüne gönderilmesini onaylamasını, ''insan hakları açısından kara gün'' olarak niteledi.Â

Haberin Devamı

AFP muhabirine demeç veren Erakat, ''Bugün insan hakları açısındankara bir gün. Ä°srail Yüksek Mahkemesi'nin toplu cezayı onaylaması çok tehlikeli adım'' dedi.Â

Erakat, özerk Filistin yönetiminin konuyu inceleyerek, gerekli ve uygun görürse Güvenlik Konseyi, Uluslararası Adalet Divanı gibi uluslararası mercilere götüreceÄŸini belirtti.Â

Yüksek Mahkeme, İsrail'e karşı saldırı düzenleyen Filistinli eylemcilerin yakınları oldukları gerekçesiyle iki Filistinlinin Batı Şeria'dan Gazze Şeridi'ne sürülmesine bu sabah yeşil ışık yakmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!