Ä°ran nükleer santraline saldırıdan endiÅŸeli

Güncelleme Tarihi:

İran nükleer santraline saldırıdan endişeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2002 12:52

İran Savunma Bakanı Tuğamiral Ali Şamhani, ''İran'ın Buşehr kentinde yapılmakta olan nükleer santrale yönelik herhangi bir saldırıya çok sert karşılık vereceklerini'' söyledi.

Haberin Devamı

Ä°RNA'nın haberine göre, BirleÅŸik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) El Haliç gazetesinin internet sitesine yaptığı açıklamada, ''Ä°ran'ın nükleer tesislerine saldıracak ülke hangisi olursa olsun, kesinlikle uygun yanıtı alacağını'' belirtti.Â

İran'ın herhangi bir yabancı ülkenin saldırısında toprak bütünlüğünü ve çıkarlarını savunacak yeteneği bulunduğunu söyleyen Şamhani, ''ABD ya da İsrail'in Buşehr nükleer santraline saldırma riskine girmesi çok uzak bir olasılık'' diye konuştu.
Â

İran'ın Buşehr nükleer santralini nükleer silahlar geliştirmek için kullanabileceğini iddia eden Washington yönetimi, geçen hafta İran'ın, Natanz ve Arak kenti yakınlarında 2 gizli nükleer tesis kurduğunu iddia etmişti.
Â

İranlı yetkililer, bu iddiaları reddetmiş ve bu iki tesisin, İran'ın 20 yılda nükleer santrallerle üretmeyi planladıkları elektrik için gerekli yakıtı sağlamak amacıyla inşa edildiğini kaydetmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!