‘Neşter’de rüşvetin belgesi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

‘Neşter’de rüşvetin belgesi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2003 01:59

ANKARA DGM Cumhuriyet Savcısı Ömer Suha Aldan tarafından yürütülen SSK'ya tıbbi sarf malzemesi alımında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada, rüşvetin belgesi yakalandı. Tıbbi malzeme satan firmalardan birinin SSK görevlileri ve doktorlara verdiği rüşvetin envanteri ele geçirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Mali Şube Müdürlüğü ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyon kapsamında, SSK'ya tıbbi malzeme satan firmalarla ilişkili gözaltına alınan 27 kişi bulunuyordu. DGM Savcısı Aldan dün Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne giderek sorguya katıldı. Zanlılardan biri dün Savcı Aldan tarafından serbest bırakıldı. Sorgunun gece tamamlanıp 26 zanlının bugün DGM'ye çıkarılacağı belirlendi.

TARİH TARİH RÜŞVET BELGESİ: Bir kamyon dolusu belge toplanan soruşturma kapsamında önemli bir belgeye ulaşıldı. Tıbbi malzeme satan firmalardan birine ait defterde, doktorlara ve SSK görevlilerine verilen paraların hangi tarihlerde ve kaç lira olarak ödendiğinin yer aldığı öğrenildi.

HATIR İLİŞKİSİ BULAŞTIRMIŞ: DGM çevrelerinden alınan bilgiye göre, bazı doktorların yolsuzluğun doğrudan içinde yer aldığı, bazılarının ise ‘‘hatır ilişkisi’’ çerçevesinde bulaştığı belirlendi. Görevlilere ve doktorlara para ödenmesinin yanısıra bazılarının yurtiçi ve yurtdışında tatile gönderildiği, hediyeler alındığı tespit edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!