"9" Locarno'ya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

9 Locarnoya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2002 12:08

Genç yönetmen Ümit Ünal'ın ilk uzun metrajlı filmi "9" Locarno'ya gidiyor. Film, 1 Ağustos ile 10 Ağustos tarihlerinde İtalya'da düzenlenecek olan 55'nci Uluslararası Locarno Film Festivali'nin Video Yarışması bölümünde büyük ödül Altın Leopar için yarışacak. "9"da video tekniğiyle çekilip 35 milimetreye uyarlanan ilk Türk filmi olma özelliğini de taşıyor.

Haberin Devamı

Filmde olaylar İstanbul'un yoksul bir mahallesinde kimsesiz bir kızın öldürülmesiyle başlıyor. Kızı, kimin ve neden öldürdüğü belli değildir. Mahalleden altı kişi polis tarafından sorguya çekilir. Böylece bu unutulmuş mahallenin bütün sırları ortaya çıkar.  Filmde Serra Yılmaz, Ali Poyrazoğlu, Cezmi Baskın, Ozan Güven ve Fikret Kuşkan'ın da aralarında bulunduğu bir oyuncu kadrosu rol alıyor.

"9" Nisan ayıda düzenlenen 21'nci Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma bölümünde yılın en iyi Türk filmi ödülüne değer görülmüştü. Filmin başrol oyuncularından Serra Yılmaz da en iyi kadın oyuncu ödülünü Zuhal Olcay ile paylaşmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!