ABD'de hacker'lara ağır cezalar

Güncelleme Tarihi:

ABDde hackerlara ağır cezalar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2002 13:35

ABD'deki "kötü niyetli hacker'lar" yakın bir gelecekte ömür boyu hapse kadar varan ağır cezalarla karşı karşıya kalabilirler. Amerikan Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan siber güvenlikle ilgili yeni tasarısı, bilgisayarla işlenen ve insanların ya da ulusal güvenliğin zarar gördüğü suçlara ağır cezalar öngörüyor.

Haberin Devamı

BBC'nin web sitesinde yayınlanan habere göre, pazartesi günü onaylanan yeni tasarı, şüpheli durumlarda polisin istediği bilgisayarın kayıtlarına gizlice ulaşabilme hakkını da veriyor. Ulusal güvenlikle ilgili bir hacker saldırısı şüphesine kapılan polis, bilgisayara bir casus program göndererek bütün hareketleri kayıt altına alabilecek.

YENİ TASARIYA TEPKİLER
Yeni tasarı, sivil hak ve özgürlükleri savunan bazı gruplar tarafından eleştiriliyor. Mahremiyetin çiğnendiğini savunan gruplar, aceleyle hazırlanan tasarının insanları çok ağır cezalarla karşı karşıya bıraktığını belirtiyor.

Yeni tasarıyla bir bilgisayar sistemine izinsiz girerek, insanların hayatını riske atan kişiler hakkında ömür boyu hapis cezası istenebiliyor.

385 kabul, 3 red oyu alarak Temsilciler Meclisi'nden geçen tasarının kanun haline gelmesi için Senato tarafından da onaylanması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!