Dokuzlar CHP'ye döndü

Güncelleme Tarihi:

Dokuzlar CHPye döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2002 02:12

DSP'li Dokuzlar, CHP'ye doğru döndüler. Derviş'in başlattığı girişimi önemsediklerini belirten Dokuzlar, DSP'nin bu birleşmede yer almasını istediler.

KEMAL Derviş'ten sonra, parti yönetimine muhalif söylemleri olan DSP'li Dokuzlar da birleşmenin adresi olarak CHP'yi işaret ettiler. Dokuzlar yaptıkları açıklamada, Kemal Derviş'in başlattığı güçbirliğini ‘umut verici’ diye nitelediler ve DSP'nin de bu yapı içinde yer almasını istediler.

DSP'li Ali Arabacı, Ahmet Arkan, Bayram Fırat Dayanıklı, Cengiz Güçel, Uluç Gürkan, Emin Karaa, Sadık Kırbaş, Tahir Köse ve Ertuğrul Kumcuoğlu imzasıyla yapılan açıklamada, ne Derviş'in ne de CHP'nin isminin anılmaması dikkat çekti. Açıklamada, Dokuzlar'ın DSP Grubu'nda başlattıkları merkez solda güçbirliği arayışlarının son günlerde geldiği noktanın sevindirici olduğu belirtildi. Merkez solda yeni bir bölünme girişiminin sonuçsuz kalmasının umut verici olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

GÜÇBİRLİĞİNE DSP DE KATILSIN

‘‘Bu güçbirliğinde DSP'nin de yerini mutlaka alması gerekliliğine inanıyoruz. Bu güçbirliği eksik kalmamalı ve kişiye odaklı olmamalıdır. Bu güçbirliği kişilerin birlikteliği anlayışından çıkıp, siyasal bir projeye dönüştürülmelidir. Sayın
Ecevit'in bunu gerçekleştirme konusunda tarihi bir sorumluluğu bulunmaktadır. Merkez solda yeralan siyasetçilerin zaman içinde genel başkan ve başbakanlığı yapmış olması, Sayın Ecevit'in güçbirliği oluşturulması onurunu paylaşmasını zorunlu kılmaktadır. Bundan kaçınmanın açıklaması olamaz.Sayın Ecevit, önümüzdeki seçimlerden sonra doğabilecek tehlikeleri işaret etmekle yetinmemeli, doğruya taraf olmalı ve gereğini yerine getirmelidir. Toplumun büyük bir kesiminin açlık ve yoksulluk sınırında yaşadığı, işsizliğin büyük boyutlara ulaştığı ülkemizde solda güçbirliğinin anlam ve önemi daha da artmaktadır.’’

Ecevit ve Baykal’la görüşecekler

Dokuzlar birleşmenin adresini CHP olarak gösterirken, partilerinden istifa etme ve CHP'ye katılma konusunda aralarında henüz kesin birliktelik sağlayamadılar. Dokuzlar, yayınladıkları bildirinin özellikle CHP tarafından doğru şekilde algılanarak, kendileriyle temasa geçilmesini bekliyorlar. Dokuzlar bütünleşme için Ecevit ve Derviş'in yanısıra Baykal ile de görüşmeyi planlıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!