M-1 tanklarıyla dolu 4 gemi sırada

Güncelleme Tarihi:

M-1 tanklarıyla dolu 4 gemi sırada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2003 02:10

ABD bayraklı Tellus gemisi İskenderun Limanı'na 522 askeri araç indirdi. Bunların arasında Hummer ve Lancer'ların üzerindeki Stinger füze bataryaları dikkati çekti. M-1 Abrams tankı dolu 4 gemi daha İskenderun'a yanaşmak için bekliyor.

HATAY'ın İskenderun Limanı'na gelen ABD bayraklı ‘Tellus’ gemisinden, çeşitli roket ve füzeler atabilen sistemlerle donatılan Hummer ve Lancer'ların indirilmesi, körfez sularını bir anda ısıttı.

Doğu Akdeniz'in uluslararası sularında ‘Tellus’ benzeri 4 gemi daha, yükünü İskenderun'a boşaltmak için bekliyor. Bu gemilerde, Teksas'taki 4. Piyade Birliği'ne bağlı M-1 Abrams tankları ile ağır askeri teçhizatın bulunduğu kaydedildi. TBMM'den ABD askerlerinin Türkiye'ye gelmesine izin verecek tezkerenin çıkması halinde gemiler, rotalarını İskenderun ve Mersin limanına çevirecekler. Aksi takdirde Süveyş Kanalı üzerinden Basra Körfezi'ne geçecekler. Tanklar ve diğer ağır askeri teçhizat Katar'a indirilecek. Önceki gece saat 02.30 sıralarında İskenderun Limanı'na 5 romorkörle yaklaşık 3 saatte giren ‘Tellus’ gemisindeki 522 askeri aracın tahliyesi 24 saat sürdü. Askeri araçlar, ABD'lilerin Liman İşletmeleri Müdürlüğü tarafından ön sözleşme yaparak kiraladığı ambarlar ve krom sahası önüne çekildi.

Karada en etkili vurucu güç

M-1 Abrams tankları, ABD'nin kara muharebesinde en etkili vurucu güçlerinden birisi. General Dynamics tarafından üretilen 63 ton ağırlığındaki Abrams, 45 mil hız yapabiliyor ve 290 millik menzili var. Tanklarda otomotik olarak yüklenen yivsiz 120 milimetrelik top, 2 adet 50 kalibrelik makineli tüfek var. Gelişmiş zırhı bulunan M-1-A-1 Abrams'ın koruması ayrıca seramik levhalarla güçlendirildi. 1 metre su ve 60 derece eğimli araziyi kolayca aşıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!