Türk-İş kamu sözleşmelerine hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk-İş kamu sözleşmelerine hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2002 12:49

Hükümet ile yaklaşık 400 bin kamu işçisi adına, gelecek yıl, toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürütecek Türk-İş, sözleşme hazırlıklarına başladı.

Haberin Devamı

Türk-İş, üyesi sendikalara birer genelge göndererek, kamuda gelecek yıl toplu iş sözleşmesi kapsamında bulunan işçi sayıları ile bu işçilerin grev yasağı kapsamında bulunup bulunmadığının bildirilmesini istedi.

İşçi sayılarının bildirilmesi ve kesin rakamın saptanmasının ardından Türk-İş üyesi sendikalar, toplu iş sözleşmesi yetkisi alabilmek amacıyla grev yasağı bulunmayan işyerleri için Kasım ayında,grev yasağı bulunan işyerleri için ise Aralık ayında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuruda bulunacak. Kamu toplu iş sözleşmelerinin yürürlük tarihi, ağırlıklı olarak Şubat ve Mart aylarında başlıyor.

Gelecek yıl toplu iş sözleşmesi yürütülecek kamu işyerlerinden bazıları şöyle:

Türkiye Taş Kömürü İşletmeleri, Türkiye Kömür İşletmeleri, Karayolları Genel Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Devlet Suİşleri Genel Müdürlüğü, TEKEL, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, TEAŞ, TEDAŞ, Milli Savunma Bakanlığı, Orman Bakanlığı, TCDD, THY işyerleri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!