Lucescu ısrar etmeli

LUCESCU yeni bir oyun kalıbı denedi. İlk bölümde hücumda Ümit Karan tek başına oynarken, Ergün, Sergen, Batista gibi oyuncular da orta sahayı kalabalık tutup, gol pozisyonları yokladı.

Ümit Karan'a bir uyarı... Öncelikle, her zaman uyanık olmalısın. Bazı pozisyonlarda dikine gitmek gerekiyorsa, bunu yapmalısın. Sonra, orta sahadan gelen Sergen gibi, Ergün gibi, Hasan gibi oyuncular duvar olmalı. Yani her an ver-kaça hazırlanmalı. İlk bölümdeki bu oyun kalıbı bana göre, eldeki malzemeye göre biçilmiş kaftandı. Zira Sergen her pozisyonda topu iyi kullanan, ver-kaç yapmayı seven bir oyuncu. Brezilyalı Vitor sağ kanatta oynadı. Topla oynadığı zamanlarda oyunda gözüktü ama topsuz oyunda ortalarda yoktu. Kaldı ki, topla buluştuğu anlarda da kendini gösteremedi. Hücumda görev alan Capitao ise kendisine fazla top gelmediği için varlık gösteremedi.

DEFANS HATALARI

Galatasaray'ın yediği iki golde de defans hataları vardı. İlk gol, onsekiz çizgisine kadar çıkan kaleci Mondragon'un, kaptan Bülent'le anlaşmazlığından kaynaklandı. İkinci golde de Fleurquin'in manevra kabiliyetinin ne kadar zayıf olduğunu gördük. Hasan Şaş uzun zamandır sahnelerde yoktu. Ama dün çok doluydu. Hasan uzun süredir oynamamasına rağmen, hala enerjisinden bir şey kaybetmemişti. İlk kez oynayan Batista zaman zaman iyiydi, zaman zaman da oyundan düştü. Ama bir kaç maç sonra takıma renk katacağına inanıyorum.

Son olarak Lucescu, bana göre, ilk bölümde oynattığı oyun kalıbından vazgeçmemeli... Israr etmeli. Başka bir oyun kalıbı aramamalı.
Yazarın Tüm Yazıları