Yeni yıla girerken

Güncelleme Tarihi:

Yeni yıla girerken
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2002 17:51

"Sevgili Serdar, 2003 yılına giriyoruz. Son derece kritik bir yılın eşiğinden atlayacağız. İç ve dış sorunlarla soluk soluğa yaşayacağız. İç sorunlarla boğuşurken Irak ve Kıbrıs sorunu 2003 'ün Ocak ayına damgasını vuracak gibi." Sezai Bayar Ankara'dan yazıyor:

Haberin Devamı

Yeni yıla girmeden önce YSK'nın acele kararından sonra Siirt'ten seçilerek TBMM'ye giren Jet Fadıl çelişkisini Yargıtay'ın son kararı ile düzelttik.

Uluslararası düzeyde soygunculuk iddiasıyla aranan Jet Fadıl'ın önü tıkandı.

Onun için deniz bitti.

Şimdi bir başka süreç başlıyor.

Tayyip Erdoğan'ın Meclis'e taşınması.

Yasalar nedeniyle TBMM'ye giremeyen, YSK'nın da kırmızı kart göstermesiyle başbakanlık koltuğuna oturamayan Erdoğan'ın yeri Şubat ayında hazırlanmış olacak.
Yani yargının verdiği bir karar, bu kez yasalarla düzeltilecek.

Batı'nın ve ABD'nin huzura kabul ettikleri Tayyip Erdoğan bu kez parti lideri olarak değil de Başbakan olarak sistemde yerini alacak.

Biz başından beri, hem seçimlere giremedi, hem milletvekili seçilemedi, bu nedenle de başbakan olamadı diye Tayyip Erdoğan'ı yerden yere vurmuş değiliz. Bu çelişki sonucu Abdullah Gül'ün başbakan olmasıyla ortaya çıkan ikibaşlılığın istikrara engel olabileceğini söylüyoruz.

Nitekim "Sakal bıyığa denk olmayınca berber ne yapsın?" başlıklı yazımızda da bunu
vurgulamak istedik. Yazımıza tepki gösteren Ayşe Şenay Hanım kusura bakmasınlar ama görüşlerimizi tersten okumuşlar. Ama okumuşlar. Önemli olan da buydu zaten.

Gelelim yeni yıla.

2003 yılı siyaset, ekonomi ve dış sorunlar açısından son derece kritik bir yıl.
Ama sorunların üstesinden gelmek için iyi niyetli ve gerginlik yaratmadan çalışmak zor değil. Siyasi istikrar sağlanırsa yeni yıl tam soluk alacağımız yıl olmasa da yarım solukluk bir rahatlama sağlanabilir.

Yeni yılın huzur ve sağlık getirmesini diliyorum.

Sevgiler,

Sezai

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!