Nihat'a İtalyan kancası

Güncelleme Tarihi:

Nihata İtalyan kancası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2002 01:50

Real Sociedad'ı Avrupa'nın en golcü takımı yapan milli futbolcumuzu İnter, Milan ve Parma da takibe aldı.

Makedonya'da izlediler

İspanyol kulüplerinin yanı sıra 3 İtalyan Kulübü, İnter, Milan ve Parma, milli futbolcumuz Real Sociedad'lı Nihat Kahveci'yi yakın takibe aldı. Milli Takımımızda ve İspanya Ligi'ndeki golleri ve asistleriyle Nihat bir anda İtalyan Kulüplerinin gözdesi oldu. Milan, gözlemcilerinden Sergio Palombari'yi Makedonya-Türkiye maçına gönderip formda futbolcuyu izletti.

Bulunmaz kumaş

Nihat'ın takım arkadaşı Kovaceviç de geçmişte birlikte forma giydiği Juventus ve Lazio'lu oyunculara ‘‘Nihat bulunmaz bir kumaş’’ dedi. 5 maçta attığı 4 golle R.Sociedad'ı İspanya Ligi'nde üst sıralara tışayan Nihat, gol krallığı yarışına da adını yazdırdı. R.Sociedad'ın böylesine bir başarıyı en son 21 yıl önce 1981-1982 sezonunda yakalayabildi.

Türk incisi

R.Sociedad, Nihat'ın nefis golleri sayesinde Avrupa'nın en golcü takımı seçildi. 1 Ekim itibariyle geçerli olan istatistiklere göre R.Sociedad'ın maç başına gol ortalaması 3.5 olarak belirlendi. R.Sociedad'ı Arsenal (2.6) ve Bayern (2.5) izliyor. Yerel basının ‘‘Türk incisi’’ olarak tanımladığı Nihat, İspanya'da şutları kale direğinden dönen futbolcular sıralamasında da birinci.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!