Yanan terminal hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yanan terminal hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2008 16:51

Yanarak devre dışı kalan Charles de Gaulle Havaalanı'nın 2E bölümü tekrar hizmete girdi.

Haberin Devamı

Fransa'da hizmete girdikten 11 ay sonra 2004 yılı Mayıs ayında tavanı çökerek dört kişinin ölümüne yol açan Paris'in kuzeyindeki Charles de Gaulle Havaalanı'nın 2E bölümü tekrar hizmete girdi. 30 metrelik bölümü çöken bölüm 150 milyon Euro harcanarak tekrar yapıldı. Prada ve Dior tarafından dizayn edilen koltuklarla donatılan bölümün oldukça lüks bir görünüme sahip olduğu gözlendi.

Luvr önünde gösteri

Fransa'da Kültür Bakanlığı çalışanlar Luvr Müzesi önünde yaptıkları gösteri ile çalışma şartlarının iyileştirilmesi istedi. Çalışma şartları ile ilgili planlanan reformlara karşı çıkan çalışanlar kültürel alanda kamu sektörünün korunmasını istediler.


Göreve başladılar


Fransa'da 9 ve 16 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden sonra sosyalist partili Bertrand Delance, önceki gün yapılan olağanüstü oturum ile Paris Belediye Başkanlığı'na seçildi. Yedi yıllığına tekrar Paris Belediye Başkanlığı'na seçilen Delanoe, 35 yeni belediye meclisi ile fotoğraf çektirirken, Paris'i daha yeşil ve ultra-modern bir kent ancak düşük gelir gruplarının da yaşayabileceği bir kent haline getirmek için çalışacağını söyledi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!