Kadın yönetici 267 yılda erkeği yakalar

Güncelleme Tarihi:

Kadın yönetici 267 yılda erkeği yakalar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2003 02:10

Kadın yöneticiler konusundaki araştırmaları ile tanınan yazar Nancy Ramsey, bugün kadın yönetici oranının yüzde 5 olduğunu belirterek, ‘‘2270 yılında da kadın, erkek yönetici sayısı eşit olacak’’ dedi.

Dünyada kadın yöneticilerle ilgili araştırmalarıyla tanınan Nancy Ramsey, Fortune Dergisi'nin araştırmasına göre 35 yıl önce yüzde 1 olan kadın yöneticisi sayısının yüzde 5'e yükseldiğini belirterek, ‘‘2270 yılında da kadın, erkek yönetici sayısı eşit olacak. Biz buzdağını daha hızlı hareket ettirmeliyiz’’ dedi.

Ramsey, ABD'de 18 kadından birinin girişimci olduğunu ve bu trendin dünyaya yayıldığına işaret ederek, ‘‘kadınlar kazandığında erkekler de kazanıyor. Biz iş sahibi olursak 2-3 kişi daha iş sahibi oluyor. Kazanan kadın, kaybeden erkek değildir’’ şeklinde konuştu.

Human Resources İnsan Kaynakları ve Yönetim Dergisi tarafından düzenlenen 1. Kadın Yöneticiler Zirvesi'nde konuşan ‘‘Kadınların Geleceği: 21. Yüzyıl Senaryoları’’ kitabının yazarı fütürist Ramsey, kadınların attığı adımların gelecek için çok önemli olduğunu söyledi.

Ramsey, 20. yüzyılın en önemli sosyal değişimlerden bir tanesinin kadınların statüsündeki değişim olduğunu dile getirerek, ‘‘Biz kadınlar olarak, sürekli bir erkeğin dünyasına girip çıkıyoruz. Biz kadınlar, geleceğe adapte olmaktansa geleceği yaratabiliriz’’ diye konuştu.

Kadınların gelecek için yeni araçlar yaratmak durumunda olduğunu kaydeden Ramsey, kadınların dünyada katıldıkları çeşitli toplantılarda aldıkları ilk dersin, artık farklı ancak erkeklerden aşağı bulunmadıklarını bilmeleri olduğunu ifade etti.

Her kadının belirli önceliklerde birleştiğini, barış ve savaş sonrası dönemlerde kadınların uzlaşmaya katıldığını anlatan Ramsey, ‘‘Savaşta ölenlerin yüzde 80‘i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Onun için kadınlar barış sürecine katkıda bulunuyor’’ dedi.

Nancy Ramsey, Türkiye’de kadınların özgürlük için çok mücadele verdiğini ve bunun uzun bir geçmişe dayandığını vurgulayarak, şunları söyledi:

‘‘Ocak ayındaki mülk edinme hakkıyla ilgili mevzuat değişikliği Türkiye‘nin geleceği açısından en önemli adımlardan bir tanesi. Bu şekilde seçenekler olduğunda kadınların imkanı artıyor. Buradaki gelişmeler diğer İslam ülkeleri için de çok önemlidir. Türkiye hem İslam ülkesi hem de laiktir.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!