Büyük haksızlık

Güncelleme Tarihi:

Büyük haksızlık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2002 01:51

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yıldız futbolcuları, ‘‘Forma değiştirmek, dünyanın her yerinde dostluğun göstergesidir. Bunun cezalandırılması çok yanlış’’ dediler.

Galatasaray maçından sonra Ayhan'dan forma istediği için Trabzonspor yönetimi tarafından 20 milyar lira para cezasına çarptırılan ve süresiz kadro dışı bırakılan Cem'e futbolcu arkadaşları sahip çıktı. Cem'e verilen cezanın haksızlık olduğunu ifade eden futbolcular, ‘‘Biz de çok maçta forma değiştirdik. Bunun adı dostluktur’’ dediler.

Yusuf Şimşek (F.Bahçe)

Futbolcunun kaybettiği bir maçta üzülmemesi mümkün değil. Ama bu forma alışverişi ilk kez olmuyor. Önemli maçlarda, önemli takımların forması o günün anısına alınır. Futbolcunun bu davranışına ceza verilmesini kabul edemiyorum. Bizler de bir çok maçta forma değiştirdik.

Mustafa Doğan (F.Bahçe)

Ben şahsen forma alıp vermenin normal olduğunu düşünüyorum. Ama Türkiye'de maalesef bazı şeyleri aşamadık. Forma değiştirmenin yerini ve zamanını iyi tesbit etmeliyiz. Futbolun içinde forma değiştirmek dostluk için yapılır. Bu formalar da yıllar sonrasının bir anısı olarak kalır.

Ümit Karan: (G.Saray)

Forma değişmek dostluk gösterisidir. Bunun yanlış anlaşılması cezalandırılması yanlış. Barcelona maçından sonra ben de rakip takımın futbolcularının formalarını aldım, formamı verdim. Ben de mi bir suç işlemiş oluyorum? Ortada alınan bir mağlubiyet varsa, buna suçlu aramak yanlış.

Ayhan Akman(G.Saray)

Olayın bu kadar çok büyütülmesi bana göre çok yanlış bir davranış. Bizler de rakiplerimizden forma istiyoruz. Her takımda yenilgiden sonra bahaneler aranır. Cem, bu olayda kurban seçildi.

Capone: (G.Saray)

Forma alışverişleri bir sevgiyi gösterir. Diyarbakırspor maçının birinci yarısı bittiğinde, Rahim gelip benden bir forma istedi. Çıkarttım, verdim. Soyunma odasına atletle gittim. Burada art niyet aramak çok yanlış. Dünyanın her kulübünde oynayan futbolcular arasında böyle alışveriş olur.

Tayfur: (Beşiktaş)

Milan ile İnönü Stadı'nda yaptığımız maç sonrası Milanlı bir oyuncu formamı istedi. Forma istemek ayıp değil. Forma bir anıdır. Arkadaşlarımız, dostlarımız çeşitli takımların formalarını istiyorlar. Trabzonsporlu Cem de bir yakınının hatırını kıramamıştır. Bu nedenle forma istemiştir.

Erhan Namlı: (Ç. Rize)

Cem'i çok yakından tanıyan bir insanım. Cem'e bence büyük bir yanlış yapılıyor. Futbolcular arasında forma değişikliği olur. G.Saray maçında yabancı futbolcular da forma değişti. Sadece Ayhan'la, Cem forma değişmedi. Trabzon yönetimi yanlış bir karar almış. Bu karar beni çok üzdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!