Türkiye de tehdit altında

Güncelleme Tarihi:

Türkiye de tehdit altında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2002 16:56

Saddam Hüseyin'den mesaj getirdiğini söyleyen Irak Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz, yapılacak operasyonun Türkiye de dahil tüm bölgeyi tehdit ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Suriye üzerinden Türkiye'ye gelen Irak Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz, Saddam Hüseyin'den mesaj getirdiğini belirterek "Türk dostlarımızın çektiklerimizi anlamasını bekliyoruz. Bu tehditler sadece Irak'ı değil tüm bölgeyi ve özellikle Türkiye'yi kapsıyor." değerlendirmesinde bulunuyor.

Aziz, 1991 yılında neler olduğunu Türklerin de hatırladığını söyleyerek ABD'nin saldırganlığı sırasında Irak kadar Türkiye'nin de zarar gördüğünü belirtti. Türkiye'nin zararının 40 milyar dolara ulaştığının bilindiğini söyleyen Aziz, "Bu saldırganlığın hiçbir bahanesi yok. Londra ve Washington bu saldırganlığın nedenidir. Irak kimseyi tehdit etmiyor, hele ABD'yi tehdit ettiği iddiası komiktir. Irak, denetim için karar almış ve BM görevlilerini bekliyor." açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Daha sonra Aziz gazetecilerin sorularını yanıtladı:

Soru: Saddam Hüseyin'in sarayları da denetime açılacak mı?

Aziz: Şu an Viyana'da denetim koşulları ele alınmaktadır. Bu görüşmelerden sonra belli olacak. Irak olarak gerçeği öğrenmek için onlara yardımcı olacağız.

Soru: Irak Türkiye'den ne bekliyor, örneğin üslerini açmamasını mı?

Aziz: Ben 1991'in tecrübesini dile getirdim. Türkiye o günden beri zarar görüyor. Ve sanırım her yurtsever Türk vatandaşı Irak operasyonuna karşı çıkacaktır. Irak'a yapılacak saldırı Türkiye'ye de zarar verecektir.

Soru: Kürt grupların bir anayasa üzerinde anlaşmasına Irak yönetimi nasıl bakıyor?

Aziz: Bu anlaşmayı görmedik ama kuzey, Irak'ın parçasıdır. Ayrılıkçılığa neden olan hiçbir davranışa izin vermeyiz.

Aziz son olarak bir gazetecinin ABD'li Dışişleri bakan yardımcısı Jones'la görüşecek misiniz sorusuna ise hayır yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!