DYP'de ilk isyan

Güncelleme Tarihi:

DYPde ilk isyan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2002 22:30

Genel Başkan Yardımcısı İsmet Attila, Tansu Çiller'e bayrak açtı ve "DYP'lileri DYP'nin kaderine el koymaya" çağırdı.

Haberin Devamı

DYP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Attila, sandıkların yüzde 50'sinin açılmasının ardından kamuoyuna yönelik yaptığı açıklamayla, önümüzdeki günlerde partisindeki olası hesaplaşmanın mesajını verdi. "DYP'lileri DYP'ye sahip çıkmaya çağırıyorum diyen Attila şunları söyledi:

"Üzülmemek elde değil. Bu sonuçlardan sonra bir tarafa DYP'yi bir tarafa kıratı koyup düşünmek lazımdır. Böyle bir misyon partisinin barajla mücadele etmesi mümkün değildir. Ben bu açıklamayı DP'den gelen, AP'den gelen ve şu anda DYP'de olan bir misyondan gelen ailenin bir çocuğu olarak yapıyorum. DYP sahipsiz değildir. DP'nin sahipleri DYP'nin kaderine mutlaka el koyacaklardır.

Sayın Genel Başkan sonuçları mutlaka izliyordur. Çok net, açık hem kamuoyuna hem DYP'lilere açık net mesaj verdiğim kanatindeyim. Bu parti bizimdir. Türkiye'nin partisidir. Türkiye'ye hizmet etmiş bir partidir. Her tarafta eserleri olan bir partidir. Memur, emekli dul da perişan, sanayici de perişan. Yani Türk insanı, Anadolu'nun tüm bölgelerinde, doğusunda da Trakyasında da perişan. Yani biz DYP olarak bu seçimlerde bir sonuç alamıyorsak... Bütün DYP'lileri DYP'nin kaderine el koymaya çağırıyorum."

Bir gazetecinin Genel Başkan Tansu Çiller ile görüşüp görüşmediğini sorması üzerine Atilla, bu konuda ''görüştün mü, görüşmedin mi'' polemiğine gerek duymadığını söyledi.

Haberin Devamı
DYP'lilere ve kamuoyuna tekrar ''çok net ve açık mesajlar verdiği kanaatinde olduğunu'' dile getiren Atilla, ''Bu parti, bizimdir. Türkiye'ye hizmet etmiş bir partidir'' dedi.

DYP'nin iktidar olmadığı dönemlerde çiftçi, esnaf, memur, sanayici ve tüccarın ''perişan olduğunu'' ileri süren Atilla, ''Bu mutsuzluğun yaşandığı bir dönemde, ana muhalefet olarak biz bu seçimlerden sonuç alamıyorsak, buna kimsenin diyeceği bir şey olmamalıdır'' diye konuştu.

BİR DİĞER BAŞKAN YARDIMCISI: TRT'Yİ DAVA EDECEĞİZ

DYP Genel Başkan Yardımcısı Beyhan Demirel ise, TRT'yi dava edeceklerini açıkları. Beyhan Demirel, "Seçim sonuçları kesinleşmiş gibi, DYP Genel Başkan yardımcısı şahıs ve anket bazında açıklama yapmazken TRT’nin bu yanlışını ayıplıyorum. Değerli arkadaşlar DYP en büyük siyasi TRT’yi dava edeceğiz. Sonuçta istediğimiz sonucu alamadık. Ama bu misyon Türk siyasi tarihinde yıllarca hizmet etmiş ayakta durmuş olan bu davamız geçen seçimlerde de yüzde 12 lerde kalmış ama yüzde 23 gibi oy alan siyasi partiler bugün Türk siyasetinde barajı aşamayıp silinmişlerdir" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!