O kalple tam 9 gol attı

Güncelleme Tarihi:

O kalple tam 9 gol attı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2002 01:53

Göğsündeki ağrılardan şikayetçi olduğu için dün sabah Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan Brezilyalı futbolcu kalp hastası çıktı ve hemen anjio yapıldı. Şeker hastalığı nedeniyle düzenli iğne tedavisi gören Washi, maçta kalp krizi geçirmesi durumunda yaşamını yitirebilirdi.

FENERBAHÇE, Washington şokuyla sarsıldı... Brezilyalı futbolcu dün sabah aniden Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı ve damar tıkanıklığı nedeniyle anjio oldu. Birkaç gündür göğsündeki ağrılardan şikayetçi olan golcü futbolcu, sabah kulüp doktoru İsmail Başöz'e kalp ağrısı olduğunu anlattı ve apar topar hastaneye kaldırıldı.

Kalp damarının yüzde 95 tıkalıydı

Kalp elektrosu çekilen ve efor testinden geçen Washington'un damarında yüzde 95 tıkanma tespit edilince hemen operasyondan geçti. Acıbadem Hastanesi'nde operasyonu gerçekleştiren Dr. Nuri Çağlar ile kulüp doktoru İsmail Başöz, tıkanan damarına stent takılan Washington'un sağlık durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı. 27 yaşındaki oyuncunun futbol hayatına devam edip etmeyeceği 2 haftalık dinlenme sürecinden sonra yapılacak testler sonucunda ortaya çıkacak.

İlk sinyal Trabzon’da

Aslında Washington, Trabzonspor ile oynanan sezonun ilk maçından önce tehlike sinyalini vermişti. Maçtan önce kamp yapılan otelin asansör kapısında birden bire yere yığılan Washington'u iki takım arkadaşı Abdullah Ercan ile Oktay Derelioğlu kucaklayarak doktora götürmüştü. Bir anlık fenalaşma, şeker hastalığına bağlanmış ve olay perde arkasında kalmıştı.

Teste girmek istememişti

İkinci sinyal Kocaelispor ile geçtiğimiz hafta oynanan lig maçından sonra gelmişti. İddialara göre golcü futbolcu maçtan iki gün sonra yapılması planlanan laktak testine ağrılarını dile getirmesine rağmen sokulmuştu.


Sorularla Washi olayı

WASHİNGTON'UN SON DURUMU NE?

Cevap: Kalp damarı tıkalıydı. Bu giderildi. Şu anda durumu normal. Dinleniyor. Hayati tehlikeyi atlattı, hiçbir problemi yok.

YENİDEN FUTBOL OYNAYABİLİR Mİ?

Cevap: 2 hafta dinlenecek. Daha sonra yapılacak kontrollerden sonra futbol yaşamının ne olacağına karar verilecek. Şu anda konuşmak için erken ama dönmesi zor.

HASTALIĞININ NEDENİ NE?

Cevap: Genetik olabilir. Ayrıca şeker hastalığının bulunması ve erkek olması da risk faktörüdür. Bunların biri ya da birkaçı tıkanıklığa yol açabilir.

NEDEN DAHA ÖNCE TEŞHİS EDİLMEDİ?

Cevap: Devamlı test yapılıyor. Ama o testlerde hiçbir anormallik yoktu. Dünkü efor testinde anormallik tespit edildi. Ama bu tıkanıklık F.Bahçe'ye transferinden sonra mı gelişti bilinmiyor. Ayrıca tıkanıklık yüzde 50'nin altındaysa anlaşılamayabilir.

WASHİ SAHADA ÖLEBİLİR MİYDİ?

Cevap: Washington futbol oynarken ölebilirdi. Ama bu her insan için geçerli,Washi için değil...

TEDAVİSİNİ AKSATTI MI?

Cevap: Washington'un şeker hastası olduğu biliniyor. Bu hastalıkta yanlış ve eksik tedavi damar tıkanıklığına yol açabiliyor.

VE KAFALARDAKi SORU

Bunlar nasıl sağlık raporu?

Washi’nin rahatsızlığı bir başka tartışmayı daha gündeme taşıdı. Nasıl oluyor da milyonlarca dolar ödenen ve sağlık kontrolünden geçen bir futbolcuda böylesine bir rahatsızlık Türkiye’nin en ünlü hastanelerinde yapılan kontrollerde görünmüyor. Bu sağlık raporları nasıl alınıyor?

KANU OYNAMIŞTI

Arsenal'de oynayan Kanu milli maç sırasında fenalaşıp yere yığılırken, Amokachi'nin yardımıyla hayata döndü. Kalbi delik olan Kanu için doktorlar 'futbol oynamaz' raporu verdi. Ancak ameliyat oldu ve 18 ay sonra Ajax'tan İnter'e transfer oldu. Kanu halen Arsenal’de oynuyor.

UZMAN GÖRÜŞÜ

‘‘Bundan sonra oynaması çok zor. Çünkü hayati bir riski var. Kimse bu riske giremez. Açılan damar tekrar tıkanabileceği gibi, diğer damarlarda da aynı problemler çıkabilir. Şeker hastası olduğu için kriz riski daha fazla. Oynaması sakıncalı’’ (Prof.Dr.Burhan Uslu)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!