Öğretmeni Furkan'a ‘sıfır’ı bastı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmeni Furkana ‘sıfır’ı bastı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2003 01:50

Bilkent Özel İlköğretim Okulu’nda okuyan Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu'nun oğlu Furkan, Fen Bilgisi sınavında kopya çekti. Öğrencisini suçüstü yakalayan öğretmen Ayten Kayalıgil, kağıtlarına el koyup sıfır verdi. Furkan, babası bakan olduğunda ‘‘Babam eğitimde kimseye ayrıcalık yapmasın’’ demişti.

Okullarda birinci dönem karne heyecanı yaklaşırken, geçtiğimiz günlerde Ankara'da yılın en renkli kopya olayı yaşandı. Karnesine zayıf gelmesinden korkan Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu'nun oğlu yüksek not alabilmek için kopya çekerken yakalandı ve sıfır notla cezalandırıldı.

Ankara Bilkent Özel İlköğretim Okulu 8-A sınıfında okuyan Furkan Mumcu, Fen Bilgisi sınavında bir arkadaşıyla birlikte kopya çekerken yakalandı. Erkan Mumcu Milli Eğitim Bakanı olduğunda gazeteler aracılığıyla babasına ‘‘sakın kimseye ayrıcalık yapma’’ diye seslenen Furkan Mumcu, bu öğüdünün kurbanı oldu ve herkese uygulanan cezaya uğramaktan kurtulamadı.Furkan Mumcu ile aynı sınıfta okuyan ve kopya olayına da tanık olan bir öğrenci, Okul Müdiresi Oya Kerman'ın devreye girerek Furkan Mumcu'nun sıfır notla cezalandırılmasını önlemek istediğini söyledi.

Müdire Kerman'ın ‘‘Bakan Bey'e ayıp olur. Olayı kapatalım’’ dediği ancak Fen Bilgisi Öğretmeni Ayten Kayaligil'in ‘‘ayrıcalık yapmamakta ısrar etmesi’’ ve olayın tüm okulda duyulması üzerine Furkan Mumcu'ya kopya çekme cezası uygulandığı öne sürüldü.

ANNESİ OKULA ÇAĞRILDI

Bunun üzerine Erkan Mumcu'nun eşi Işıl Mumcu veli olarak Müdire Oya Kerman tarafından okula çağırıldı. Işıl Mumcu'ya oğlu Furkan'ın Fen Bilgisi sınavında kopya çekerken öğretmeni tarafından yakalandığı ve sıfır notla cezalandırıldığı bildirildi.

AKP hükümeti kurulup babası Erkan Mumcu da Milli Eğitim Bakanı olduğunda bir gazetede sözleri yayınlanan Furkan Mumcu, ‘‘Babamdan bakanlığı süresince kimseye ayrıcalık yapmamasını istiyorum. Ayrıca okullardaki tek tip kıyafetleri kaldırmasını istiyorum’’ demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!