Yargıdan kaçmayan bir başbakan seçin

Güncelleme Tarihi:

Yargıdan kaçmayan bir başbakan seçin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2002 01:38

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçimlere üç hafta kala birincilik için yarıştığı AKP ile lideri Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerinin dozunu artırdı. Baykal, ‘‘Çalışma arkadaşlarına milletvekili dokunulmazlığı aramayan, mahkemelerden kaçmayan, arkasında dosyalar olmayan bir başbakan çıkarın’’ dedi.

Baykal dün Kayseri ve Trabzon'da halka seslendi. Mitingi izleyecek gazetecileri taşımak için özel bir havayolu şirketinden küçük bir uçak kiralanırken, Baykal da Kayseri'ye Ankara'dan kiralanan Türk Hava Kurumu'na ait bir uçakla geldi. Baykal, havaalanından miting alanına giderken sevgi gösterileriyle karşılandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde Yaşar Nuri Öztürk, Lülfü Livaneli, Bülent Tanla, Nurettin Sözen ve Mehmet Sevigen gibi partinin önde gelenleri de katıldı. Öğle saatlerinde başlayan miting namaz saatine rastlayınca, meydanın yakınındaki Merkez Camii cemaati de caminin önünde durarak Baykal'ın konuşmasını dikkatle dinledi.

ŞİKAYET HAKKINIZ KALMAZ

Ülkenin son 15 yıldır yanlış ekonomi politikaları ve büyük yolsuzluklarla bugünkü iflas noktasına getirildiğini söyleyen Baykal, Erdoğan'la ilgili iddiaları ima ederek, ‘‘Bu seçimlerde yolsuzluğa ruhsat vermeyin. Bu kulağınıza küpe olsun. Beni anlıyorsunuz değil mi?’’ dedi. AKP'nin milletvekili dokunulmazlığına ihtiyaç duyan bir parti olduğunu, bu nedenle de dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıktığını belirten Baykal, CHP dışında dokunulmazlığı kaldıracak parti olmadığını kaydetti. CHP'nin arkasında yolsuzluk dosyaları olmadığını ve CHP listelerinde de Interpol'ün aradığı sanıklar bulunmadığını belirten Baykal, ‘‘Eğer oyunuzu dokunulmazlığı kaldırmayacak partiye verirseniz onlar da gelip yolsuzluklara aynen devam ederler. O zaman vatandaş olarak sizlerin de yolsuzluktan şikayet etme hakkınız kalmaz. Yolsuzluğa ruhsat vermeyin’’ dedi. Baykal, adını vermeden AKP'ye oy verilmemesini isteyerek, ‘‘Yapay kavga yaratmayalım. Yara kaşımayalım. Devleti ve milleti birbirine düşürmeyelim. Yeni bir başbakan çıkaralım’’ dedi.

İLK İŞ DOKUNULMAZLIK

Baykal, iktidara geldiklerinde ilk işlerinin milletvekili dokunulmazlığını kaldırmak olacağını kaydederek, 4 Kasım'dan itibaren önce Ankara'dan başlamak üzere ahlaklı bir düzen kuracaklarını söyledi. Baykal, Kayseri mitinginin ardından yine özel uçakla Trabzon'a geçti. CHP lideri bugün de önce Denizli'de, öğleden sonra da Samsun'da partinin düzenlediği mitinglere katılacak.

‘Meydan’ okudu

CHP'nin Kayseri mitingine yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Mitingin sonunda Baykal'ın başına 'Doppa' adı verilen işlemeli takke takıldı ve Doğu Türkistan'ın sembolü olan ‘‘Gökbayrak’’ açıldı. Baykal, Kayseri mitinginden sonra geldiği Trabzon'da Atatürk Meydanı'ndaki kalabalığı görünce, ‘‘Bu meydanı çok gördüm. Ama itiraf edeyim ki, bu halini hiç görmemiştim’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!