Yeşil pasaport kavgası

Güncelleme Tarihi:

Yeşil pasaport kavgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2003 00:40

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, ‘‘İyi vergi veren işadamlarına yeşil pasaport verelim’’ önerisi, sanat dünyasını karıştırdı. Hülya Avşar'ın, ‘‘Ben de yeşil pasaport istiyorum’’ sözleri üzerine, sanat dünyasının ünlüleri ayağa kalktı.

Nükhet Duru

Ben de birinci olmuştum

Namuslu insan vergi verir, namussuz vermez. Bence bu uygulama, yersiz. Bizler yıllardır vergimizi ödüyoruz. Benim de birinci olduğum yıllar oldu. Bu tür olaylar afişe edilince insan onore olur. Onun gururu yeter. Ancak ya az kazanan sanatçılar. Yeşil pasaport, sanatçı kimliği olan, başarılı isimlere verilmeli.

Tamer Karadağlı

Böyle ayrıcalık olmaz

Benim kendi pasaportum var, başka pasaporta ihtiyaç duymuyorum. Bu tür bir uygulamaya katılmam mümkün değil. Çok çalışan yeşil pasaport alacak da, az çalışan ne alacak? Bu tür bir ayrıcalık olmaz.

Ali Poyrazoğlu

Parası olana her şey var


Parası olana her şey var. Ben bu işe talip değilim. Ama çizgisi düzgün olan o kadar iyi sanatçı arkadaşlarımız var ki... Devletin bunlara kolaylık sağlaması gerekir.

Tarık Akan

Yanlış karar

Böyle yanlış bir karar olamaz. Fazıl Say gibi dünya çapında biriyse ne olacak? Asıl o sanatçının bunu hak etmesi gerekir. Yeşil pasaport uygulamasının parayla alakası yoktur. Bu uygulama dünyanın hiçbir ülkesinde yok, çok da ayıp bir şey.

Seda Sayan

Az kazanan ne yapacak

Türkiye'de işadamı olduğu kadar, işkadını da var. Koskoca bir bakanın böyle bir demeç vermesi enteresan. Sadece işadamlarına verilecek denmesi ise komik. Belli bir kesimi hiçe sayıyor. Bizim ödediğimiz paralar hiç de hafife alınacak boyutta değil. Ama herşeyden geçtim, ya az kazanan meslektaşlarımız... Onlar ne olacak? Bu tam bir ayrımcılık yaratır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!