Eşim aldatınca babamın yanına döndüm ama...

Sevgili ablacığım, size hayat öykümü yazmaya karar verdim. Ben 20 yaşında aile zoruyla evlendirildim. Bu evlilikten ne huzur buldum, ne de sevgi gördüm.

Kocam tarafından hem aç bırakıldım, hem de her fırsatta dayak yedim. 12 yıllık evlilik hayatımda başka kadınlarla beni aldattığını gördüm ama sineye çektim. Çünkü iki çocuğum vardı.Fakat giderek bize bakmadığı gibi, eve de gelmemeye başladı. Bir kuru ekmeğe muhtaç olduğum zamanlar oldu. Sonunda baba ocağına dönmek zorunda kaldım. Gel gör ki, baba evinde de huzur bulamadım. Ailem maddi imkánsızlıklar nedeniyle çocuklarımı kabul etmek istemedi. Kuralcı bir baba acımasızca yediğim her lokmayı başıma kakıp, bana hayatı zindan etti. Tek umudum, insan değeri bilen, maddeye değil de maneviyata önem veren, çocuklarıma da baba olabilecek biriyle tanışıp evlenmekti. Ancak beni neyin beklediğini bilemiyorum. Bana güç verecek, umut verecek rahatlatıcı sözlerinizi benden esirgemeyin.

Rumuz: Gül



CANIM
kızım, gerçekten birçok şanssızlıklar yaşamışsın. Umarım hayatının bundan sonraki dönemi mutlu geçer. Ancak kurtuluş olarak düşündüğün yeni bir evlilik beklentilerine cevap vermeyebilir. Erkeklere umut bağlamamayı öğrenmelisin kızım. Kendi ayakların üzerinde durmayı öğrenmelisin. Bunun için de evde hizmetçilik yapıp, babandan ve kardeşlerinden hakaretler dinleyeceğine, bir anlamda eşinin esaretinden, baba evinin esaretine geçeceğine, neden çalışmayı, kendi kendine yetmeyi denemiyorsun? Yazından, ifadenden, eğitiminin pek de küçümsenecek düzeyde olmadığı anlaşılıyor. Kendine uygun bir iş bulmak için araştırmalısın. Çocuklarına bakmak için yeterli parayı kazanırsan, baban da onları beslenecek yeni boğazlar olarak görmekten vazgeçer. Seni zorla istemediğin bir adamla evlendirmiş, hayatının böyle perişan olmasında çok ciddi bir rol oynamışlar. Bugünden sonra hiç değilse senin çalışıp çocuklarına bakabilmen için sana fırsat tanımak zorundalar. Olmazsa, kendine göre küçük bir ev tutarsın. Çocuklarına belki de iyi kalpli bir komşu teyze bile gözkulak olabilir. Dünyada hep kötü insanlar yok, benim güzel kızım. Ben buna hálá inanıyor ve insanlara güveniyorum. Sen de önce kendine güven, ondan sonra belki gerçekten seni mutlu edecek, çocuklarına da sahip olacak biriyle karşılaşabilir, ona da güven duyabilirsin.
Yazarın Tüm Yazıları