Düğünde cezaevinden naklen ev sahipliği

Güncelleme Tarihi:

Düğünde cezaevinden naklen ev sahipliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2003 01:53

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin, 21 yaşındaki oğlu Nurettin Ergin'in Akgün Otel'de yapılan düğününe telefonla katıldı. Oğlunu ve gelinini telefonla tebrik edip 3 saat boyunca elden ele dolaşan telefonla tüm misafirlere ‘‘Hoşgeldin’’ diyen Nuri Ergin'in ardından Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan kardeşi Vedat Ergin aynı yolu izledi.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan Karagümrük Çetesi lideri ‘‘Nuriş’’ lakaplı Nuri Ergin'in oğlu Nurettin Ergin'in Topkapı'daki Akgün Otel'de yapılan düğün törenine yeraltı dünyasının tanınmış isimlerinden Hasan Heybetli ve Ali Yasak'ın yanı sıra, İbrahim Tatlıses, Kibariye, Mahmut Tuncer, Metin Şentürk, Berdan Mardini, Mustafa Uğur, Ekin, Sisi gibi ünlü isimler de katıldı. Fatih Belediye Başkanı Eşref Albayrak'ın kıydığı nikahta damadın şahitliğini ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, gelinin şahitliğini ise Televole programının Genel Koordinatörü Can Tanrıyar yaptı. Ergin ailesinde ikinci kez nikáh şahitliği yaptığını söyleyen Tatlıses, kendisine takdim edilen evlilik cüzdanını Banu Ergin'e (Özdemir) teslim ederek hayat boyu mutluluk dileğinde bulundu.

Tutuklu olduğu için büyük oğlunun düğününe gelemeyen Nuri Ergin, düğün öncesinde sık sık telefon ederek bilgi aldı. Düğün sırasında da cezaevinden telefon eden Nuri Ergin, önce gelini Banu Ergin'i ve oğlu Nurettin Ergin'i tebrik etti. Daha sonra cep telefonu elden ele dolaştırıldı ve Nuri Ergin, tüm misafirlere, ‘‘Hoşgeldiniz’’ dedi. Cezaevinden gönderdiği ve düğün başlayınca okunan mesajında Nuri Ergin, şunları söyledi:

‘‘Böyle mutlu bir günde çocuklarım ve sizlerin yanında olmayı çok isterdim. Ama çizgimizin bir gereği olarak cezaevindeyim. Benim duygularımı ancak anne baba olanlar anlayabilir. Ama kalbim hep onlarla. Oğluma ve gelinime mutluluklar dilerken orada bulunan başta İbrahim Tatlıses olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.’’

Nuri Ergin'in ardından bu sefer de Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunan kardeşi Vedat Ergin, yeğeni Nurettin Ergin'i telefonla arayarak tebrik etti. Vedat Ergin daha sonra telefona istediği İbrahim Tatlıses ile de bir süre konuştu.

Nuri Ergin adına salona getirilen jarberya çiçeği ile donatılmış çelengin üzerine ‘‘Canım eşim sen hep kalbimizdesin’’ yazısı dikkat çekti.

Ergin, 2001 yılı başlarında kendisini cezaevinde ziyaret ettikten sonra İstanbul'a dönerken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden eşi Alev Ergin'i de unutmadığını gösterdi.

Türkücü Mustafa Uğur'un sunduğu düğün törenine Irak'da devam eden savaş, alkışlarla protesto edilerek başlandı. Ardından düğüne katılan sanatçılar tek tek sahneye çıkarak beğenilen şarkılarını ve türkülerini seslendirdiler. İbrahim Tatlıses sahnede ‘‘Ağlama’’ isimli türküsünü seslendirirken Nuriş'in annesi Sevil Ergin'in gözyaşlarına engel olamadığı dikkati çekti.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı düğünde dolarlar havada uçuştu. Damat Nurettin Ergin'in çocukluğunda TV'lerdeki Tansu Çiller taklitlerinde rol alan eşi Banu Ergin'e düğün hediyesi olarak Etiler'de lüks bir daire satın aldığı bildirildi. Balayı için herhangi bir program yapmadıklarını belirten genç çiftin bugün Nuri Ergin'i cezaevinde ziyaret edecekleri bildirildi.

Dargınlar, nikah masasında buluştu

Nurettin Ergin'in nikahı, birbirine küs iki ünlünü buluşmasına da neden oldu. İbrahim Tatlıses ve Can Tanrıyar, (en sağda) çiftin nikáh şahidi oldular.

Konser için gittiği Aydın'da otomobilini takip eden Show TV muhabirini dövdüğü gerekçesiyle geçtiğimiz yaz İbrahim Tatlıses'le Televole programının Genel Koordinatörü Can Tanrıyararasında başlayan kavga, birbirlerine çektikleri mesajlarla daha da büyümüştü. Tanrıyar'ın kendisine cep telefonundan çektiği ‘‘Eksik etek, sahte kabadayı’’ sözlerinden sonra da İbrahim Tatlıses, Can Tanrıyar'ı mahkemeye vererek hukuk savaşı başlatmıştı. Yaklaşık bir yıl önce yaşanan bu gerginlikten sonra bir araya gelmeyen Tatlıses ile Tanrıyar, önceki gün bir nikah töreninde ilk kez karşılaştı. Nuri-Vedat Ergin kardeşlerden Nuri Ergin'in oğlu Nurettin Ergin'in Akgün Otel'deki nikahına katılan iki ünlü, genç çiftin nikah şahitliğini yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!