HABER

Çetin Emeç mezarı başında anıldı

25 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Çetin Emeç, mezarı başında anıldı.    Çetin Emeç'in Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında yapılan anma törenine eşi Bilge Emeç, oğlu Mehmet Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazeteciler Uğur Dündar ve Tufan Türenç’in yanı sıra çok sayıda seveni katıldı. Anma töreninde bir konuşma yapan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin Çetin Emeç’i kaybetmiş olmanın üzüntü verici olduğunu belirterek, “Beni 1987 yılında Hürriyet Gazetesi’ne Washington muhabiri olarak transfer eden kişi Çetin Bey’di. Bu transferden 28 yıl  sonra kabrinin başında bugünkü halefi olarak konuşmak ve onun hatırasına seslenmek benim için onurlu bir o kadar da zor bir görevdir” dedi.Tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Emeç, “Keşkelerle geçen 25 yıl, daha doğrusu çeyrek asır olduğunu düşünüyorum artık. Keşke böyle olaylar yaşanmasaydı, keşke aileler böyle değerli insanları kaybetmek durumunda olmasalardı. Keşke tetikçiler değil de bu olayı yaptıranlar bulunabilseydi ve bunlar yaşanmasalardı. Ama dediğim gibi keşkelerle geçen 25’inci yıl olmasına rağmen gururluyuz, güçlüyüz ve onurluyuz. Dostlarımız sağ olsun” şeklinde konuştu.İHA
25 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Çetin Emeç, mezarı başında anıldı.    Çetin Emeç'in Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında yapılan anma törenine eşi Bilge Emeç, oğlu Mehmet Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazeteciler Uğur Dündar ve Tufan Türenç’in yanı sıra çok sayıda seveni katıldı. Anma töreninde bir konuşma yapan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin Çetin Emeç’i kaybetmiş olmanın üzüntü verici olduğunu belirterek, “Beni 1987 yılında Hürriyet Gazetesi’ne Washington muhabiri olarak transfer eden kişi Çetin Bey’di. Bu transferden 28 yıl  sonra kabrinin başında bugünkü halefi olarak konuşmak ve onun hatırasına seslenmek benim için onurlu bir o kadar da zor bir görevdir” dedi.
Tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Emeç, “Keşkelerle geçen 25 yıl, daha doğrusu çeyrek asır olduğunu düşünüyorum artık. Keşke böyle olaylar yaşanmasaydı, keşke aileler böyle değerli insanları kaybetmek durumunda olmasalardı. Keşke tetikçiler değil de bu olayı yaptıranlar bulunabilseydi ve bunlar yaşanmasalardı. Ama dediğim gibi keşkelerle geçen 25’inci yıl olmasına rağmen gururluyuz, güçlüyüz ve onurluyuz. Dostlarımız sağ olsun” şeklinde konuştu.
İHA
GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler