Af Sezer'e aynen iade

Güncelleme Tarihi:

Af Sezere aynen iade
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2002 02:13

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği Şartlı Salıverme Yasası'nın aynen çıkarılmasına karar verdi. Toplantıda, yasanın bu hafta içinde TBMM'den geçirilmesi için görüş birliği sağlandı.

Başbakan Ecevit başkanlığında 3 saat süren Bakanlar Kurulu'nda ağırlıklı konu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği af yasası oldu. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, yasayla ilgili teknik detaylar konusunda Bakanlar Kurulu'na bilgi sundu.

Türk, yasanın Cumhurbaşkanı Sezer'in ifade ettiği gibi özel af niteliği taşımadığını ve Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği esaslar içinde hazırlandığını, yeni hiç bir hüküm getirmediğini savundu.

Bakan Türk ayrıca, Bahçelievler katliamı hükümlüsü Haluk Kırcı ve Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'yı kastederek, basında yeraldığı gibi 2 kişinin hiçbir şekilde bu yasadan istifade edemeyeceğini kaydetti. Türk, bu konuda basını suçladı.

BAL: KİŞİYE ÖZEL AF DEĞİLDİR

MHP'li Devlet Bakanı Faruk Bal da, yasayla ilgili kamuoyunda oluşan olumsuzluğun MHP'ye yansıtılmasından yakındı. Bal, şunları söyledi:

‘‘Bu yasaya karşı kamuoyunda beliren olumsuzluk, bazı kişilerin adları verilmek suretiyle MHP'nin eleştirilmesinde kullanılıyor. Bu haksızlıktır. Çünkü, MHP'nin seçim bildirgesinde afla ilgili bir vaat yoktur. O dönemde cezaevlerinin terör örgütlerinin karargahı haline gelmesi af söylentilerinin adli suçluları da beklenti içine sokması bir af yasasının çıkmasını gerektirdi. Biz bunun üzerine yasaya destek verdik. Hiçbir zaman Haluk Kırcı ve Ağca'ya af çıkarılması talebimiz olmadı.’’

Ecevit Türk'
ten, anlattığı bilgileri kamuoyuna anlatmasını istedi. Türk bunun üzerine, basın toplantısı düzenledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!