Anormal...

Dün geceki maç üzerine şöylenecek o kadar çok şey var ki. Önce içimizden gelenleri söyleyelim. Sonra maçtan bahsedelim.

G.Saray, suçu belli olmadan hüküm giymiş insan muamelesi görüyor. Nasıl olduysa bilmiyorum. Yaratılmış bir sabıka dosyası var. Ne yapmış da sabıkalı olmuş, o da belli değil.

Ha, aslında belli. Sen 4 sene üst üste şampiyon olursan, değil bu memleket sınarlarından içeri girmiş, Almanya'dan ötede hiçbir ülkenin görmediği UEFA ve Süper Kupa'yı kazanmışsan, oyuncuların Avrupa kulüpleri tarafından kapış kapış götürülüp, rakiplerin de kışkançlıktan çatlar.

G.Saray, bu sene ligdeki ortalama bir takımın bütün sezonda yiyeceği tekmeyi 10 maçta filan yedi. Fakat bakıyorsunuz, en hırçın takım G.Saray, en çabuk kart gören futbolcular G.Saraylı futbolcular. El insaf!

TEKME VE MARKAJ

Maça gelirsek... G.Saray'ı zor durumda bırakmanın metodu belli. Sıkı markaj yapacaksın ve tekmeyi bakasaksın. G.Birliği'de bunu ligdeki diğer takımlar gibi, başarıyla uyguladı. G.Saray'ın Arif ile bulduğu erken gol tribünleri rahatlattı. F.Bahçe maçında gösterilen kırmızı kartları hazmedemeyen tribünler, dün gece maça ellerinde kırmızı kartlarla gelmişlerdi. Arif'in golünden sonra o kartlar kalktı, yani tribün rahatladı.

Fakat hakem ne yaptı etti, gazı alınmış tribünü çileden çıkartmayı başardı. Ondan sonrası Ümit Karan'ın neredeyse sıfırdan attığı ve tek başına yarattığı gole kadar kaotik bir ortamdı. Hemen sonra üçüncü gol geldi. Ve her şey en azından dün gece için normala döndü. Fakat 3-1'lik galibiyet G.Saray için ligde her şeyin normal gittiğini göstermiyor. Yemezler canım. Çünkü her şey anormal.

Neler mi anormal? Kararlardaki çifte standart anormal. G.Saray'ın oynadığı futbol (kabul edelim çok da iyi oynamadı) anormal. Bir takımın kadrosunun bu kadar hızla azalması (azaltılması?) anormal. Bu kadar anormalliğin içinde G.Saray'ın yoluna devam etmesi de anormal gözüküyor. Eh bu da anormal..
Yazarın Tüm Yazıları