İşte AKP’de kriz yaratan belge

Güncelleme Tarihi:

İşte AKP’de kriz yaratan belge
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2003 02:02

Başbakan Erdoğan ile bakanlar, Milli Görüş'ü terör örgütü sayan anlaşmayı 'gerekçesini' okumadan imzalamışlar.

Milli Görüş teşkilatını terör örgütü sayan ve AKP'yi karıştıran uluslararası anlaşmanın gerekçesini başbakan ve bakanların okumadan imzaladıkları ortaya çıktı. Hükümet sözcüsü ve Adalet Bakanı Çiçek, ‘‘AKP iktidarı, bir Milli Görüş hareketi değil. Bu düzenlemeye katılmayan olursa, gerekçe TBMM'de değiştirilir’’ dedi.

Başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu üyelerinin Milli Görüş'ü terör örgütü sayan ve AKP'yi karıştıran uluslararası anlaşmayı ‘‘gerekçesini’’ okumadan imzaladıkları öğrenildi. TBMM'ye hafta sonu gönderilen ve TBMM Başkanı Bülent Arınç tarafından iki gün incelendikten sonra işleme konulan tasarı, Almanya ile Türkiye'nin terörizm ve örgütlü suçlarla ilgili işbirliği anlaşmasının onaylanmasını öngörüyor.

‘‘TC Hükümeti ile Almanya Federal Cumhuriyeti Hükümeti arasında başta terörizm ve örgütlü suçlar olmak üzere büyük önemi haiz suçlarla mücadelede işbirliği anlaşmasının onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı’’ başlığını taşıyan tasarı, bir sayfalık gerekçe ve 6 sayfalık anlaşma metninden oluşuyor.

GENELLİKLE OKUNMAZ

Bir bakan, bu tür anlaşmaların genellikle okunmadan, çok sayıda evrakla beraber imzalandığını belirtti. AKP'yi karıştıran tasarının altında, Milli Görüş geleneğinden gelen Başbakan Yardımcıları Abdullah Gül, Abdüllatif Şener ve Mehmet Ali Şahin, Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de Erdoğan ile birlikte imzaları bulunuyor.

Hükümet sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise Hürriyet'e şunları söyledi: ‘‘AKP iktidarı bir milli görüş hareketi değil. Milli Görüş'ten olanlar da var, olmayanlar da var. Bu düzenlemeye katılanlar, katılmayanlar olur. Uluslararası anlaşmalar değiştirilemez ama, gerekçesi Meclis'te değiştirilebilir. Bu manşetten verilecek haber değil.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!