Bilet tartışması

Güncelleme Tarihi:

Bilet tartışması
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2003 02:01

ÖZHAN CANAYDIN: 6 Kasım'da biletini alan G.Saray seyircisi nasıl stada gelip maç izlemeden gittiyse, F.Bahçe taraftarı da kararlar çerçevesinde stada gelip maçı izleyecek.

AZİZ YILDIRIM: Benim taraftarıma yer ayrılsın. 100 kişilik ve 500 kişilik yer ayrılamıyor mu? Bir Fenerbahçe taraftarı gol atınca sevinemeyecek mi? Bu karar yanlış.

Gergin toplantı

Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri başkanları Özhan Canaydın, Aziz Yıldırım ile yöneticilerin, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir ve yetkililerle gerçekleştirdiği gergin İl Güvenlik Kurulu Toplantısı sonrası yapılan açıklamada, derbi maçta sarı lacivertli taraftarlara yer ayrılmayacağı belirtildi.

Toplu bilet yok

Vali Güler, ligin ilk yarısında yapılan karşılaşmada Galatasaray taraftarlarına yapılan uygulama nedeniyle, derbi maçta sarı lacivertli taraftarlara yer ayrılmayacağını ve toplu bilet satışı yapılmayacağını belirterek şöyle konuştu: ‘‘Bu karara Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım muhalif kalmıştır. Biz her türlü önlemi alacağız.’

Aynı uygulama

Aziz Yıldırım alınan karara karşı çıkarken, ‘‘Benim taraftarıma yer ayrılsın. 100 kişilik ve 500 kişilik yer ayrılamıyor mu? Bu şekilde kimsenin güvenliği sağlanamaz. Israrla ilk maçta G.Saray taraftarı sahadan çıkarıldı diye aynı uygulama istendi. Taraftarımız bireysel olarak gider, biletini alır ve maçını izler.

Yıldırım'dan çağrı

İsterse rengini de belli eder. Ben geleceklerine inanıyorum. Belli sayıda yer ayrılırsa ona göre güvenlik önlemi alınır. F.Bahçe taraftarını G.Saraylılar’ın arasına sokarsanız, engelleyemezsiniz. Bir F.Bahçe taraftarı gol atınca sevinemeyecek mi? Bu karar yanlış’’ dedi.

Katılmıyorum

Özhan Canaydın, Yıldırım'ın düşüncelerine katılmadığını belirterek, ‘‘6 Kasım'da biletini alan G.Saray seyircisi nasıl stada gelip maç izlemeden gittiyse, F.Bahçe taraftarı da 6 Kasım kararları çerçevesinde stada gelip maçı izleyecek! Bizim yaşadıklarımızı herkes gördü’’ dedi.

Çetin protokolde

Gençlik ve Spor İl Müdürü Vedat Bayram da, cezası nedeniyle sahaya giremeyen Oğuz Çetin’in protokol tribününde oturacağını açıkladı. Fenerbahçe yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp ise ‘G.Saray’ın bizi sahaya almama sebebi çok farklı. Taraftara şirin görünme çabası var’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!