Zor akşamdı

BEŞİKTAŞ bu sıralar hababam maç yapıyor. Kolay değil. Dün akşam da bunun zorluğunu çekti. Fizik olarak da, konsantrasyon olarak da Beşiktaş, geçmiş oyunlara göre zor bir futbol akşamı yaşadı. Tabii ki gözardı etmiyorum, zorluğu çıkaran da Bursaspor. Orta sahada ayağa top yapıp, Beşiktaş'ın top oynama heveslerini kırdılar.


Sergen ve Tümer'in beraber oynadığı maçlarda çok gol pozisyonu üretiliyordu. Dün akşam o da olmadı. Lucescu, ikinci yarıda üç tane akıllı değişiklik yaptı. Hem de tam zamanında. Serdar'ın uzun sakatlıktan sonra, hemen çıkıp iyi oynamasını beklemek hayal olur. Elinde İbrahim varken düşünülmez bile. O bahsettiğim İbrahim girdi, oyun hareketlendi. Ahmet Dursun da sakatlıktan yeni çıktı. Serdar'a söylediklerimi Ahmet için de kullanıyorum.

Tamer tekledi

Pascal
'ın yüksek toplarda büyük etkinliği var. Zaten gol de böyle oldu. Tamer'i son oynadığı oyunda çok beğenmiştim. Dün akşam tekledi. Çünkü rakibin kucağına düştü. Hemen hemen tek bir olumlu top kullanamadı. Sezonun başından beri belli standart tutturan Ronaldo var. Aferin bu kardeşe. Bu kadar devamlılığı olan bir oyuncuyu şimdiye kadar görmedim. Gören varsa parmak kaldırsın.

Sıkıntılı gece dedik ama, Bursaspor'un da direğe giden bir topunun dışında bir tane daha pozisyonu var, onun dışında yok. Demek ki, Beşiktaş'ın defansında sorun da yok. Seyircinin mırıldandığı bir penaltı pozisyonu var. Ben yanlış görmediysem, ‘‘Öyle penaltı olmaz’’ diyorum. Çünkü Sergen'e dokunan da yok, vuran da... Kendini bıraktı.

Hakem mükemmeldi

Maçın hakemi bana göre 10 numara maç yönetti. Her topun yanıbaşındaydı. Futbolculardan çok koştu. Topu oyunda tutma çabası oyunun süratine fren yapmadı. Bu genç adam, benim ölçülerimde iyi hakem. Tecrübesini de artırdıkça daha iyi olacak.

Neticede Beşiktaş, futbol molasına girerken, ligin yarısını keyifli bitirdi. Duyum aldığıma göre çok da iyi bir yabancı transferi yapılacakmış. Beşiktaş zaten hazır bir takım. Sabırlı oynamayı da biliyorlar. Bir tane daha lüks oyuncusu olursa işi daha kolaylaşır. Şimdilik iyi istirahatler.
Yazarın Tüm Yazıları