Yılmaz: ÖnceliÄŸimiz ekonomi

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: Önceliğimiz ekonomi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2002 16:26

En önemli önceliğin ekonomi olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, sanayi rakamlarının iyi bir gelişimi işaret ettiğini, ancak bunların vatandaşların günlük yaşamına henüz yansımadığını söyledi.

Haberin Devamı

Mesut Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi'nin (TOBB) yeni Yönetim Kurulu'nu kutlamak amacıyla Birlik merkezine geldi.Â
 
Görüşmenin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Yılmaz, yeni Yönetim Kurulu'nu kutlamak üzere geldiklerini, seçimden önce de Odalar Birliği ile yakın işbirliği içerisinde olduklarını, ekonomiyle ilgili konularda görüşlerinden her zaman yararlandıklarını bildirdi.
  Â
Önümüzdeki dönemde de hem ikili ilişkiler hem Ekonomik Sosyal Konsey çerçevesinde bu diyalog ve işbirliğini sürdüreceklerini söyleyen Yılmaz, daha sonra soruları yanıtladı.

MART AYI SANAYÄ° ÃœRETÄ°M RAKAMLARI
 
Mart ayı sanayi üretimi rakamlarının yüksek çıktığı ve Ekonomik Sosyal Konseyi (ESK) toplamayı düşünüp düşünmediklerine ilişkin sorular üzerine de Yılmaz, rakamların iyi bir gelişimi işaret ettiğini, ancak bunların ne işletmeler ne de vatandaşların günlük yaşamına henüz yansımadığını söyledi.

Haberin Devamı

''Rakamlarla iyileÅŸme olmaz. Bu rakamların hayata dayanması lazım'' diyen Yılmaz, biraz daha zamana ihtiyaçları bulunduÄŸunu ifade etti.Â
   Â
ESK VE YPK TOPLANACAK
 
Yılmaz, rehavete kapılmadan aynı disiplin içinde programı uygulamaya ihtiyaç bulunduğunu belirtirken, ESK'nın bu ay içinde toplanması konusunda mutabakata vardıklarını bildirdi.

ESK'nın toplanma tarihinin Başbakan tarafından belirleneceğini de kaydeden Yılmaz, 16 Mayıs tarihinde ise YPK'nın toplanacağını bildirdi.
Yılmaz, ''Yani bu ay en önemli önceliklerimizden birisi, ekonomi olacak. Bu konuda geç kaldığımızı düşünüyoruz'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!