Elizabeth tahtta 50'nci yılını kutlayacak

Güncelleme Tarihi:

Elizabeth tahtta 50nci yılını kutlayacak
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 23, 2002 11:18

İngiltere,Kraliçe Elizabeth'in ktahta çıkışının 50'nci yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Dünya Kupası maçlarının kutlamaları gölgede bırakmasından çekinen Buckingham Sarayı, sözcüsü aracılığıyla bir açıklama yaparak, halkın bu kutlamalara yürekten destek vermesinin beklendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Kraliyet sözcüsü bu açıklamayı, araÅŸtırmaların halkın sadece yüzde 5`inin, 50. yıldönümü kutlamalarının ülkenin içinde bulunduÄŸu ortamı büyük ölçüde hareketlendireceÄŸine ve kutlamaların muhteÅŸem geçeceÄŸine inandığını ortaya koyması üzerine yaptı.Â

Aynı araştırmalar, futbolda Dünya Kupası maçlarının Kraliçe`nin tahta çıkışından 5 kat daha fazla ilgi göreceği ve halkın üzerinde de daha büyük etki yaratacağını ortaya koyarken, Kraliyet sözcülüğü, bu araştırma sonuçlarını doğru bulmadığını nazik bir dille açıklama gereği duydu.  

Araştırmayı yapan The Times gazetesi, 1977 yılında yapılan 25. gümüş yıldönümü kutlamaları sırasında milyonların sokaklara döküldüğünü, oysa 50. altın yıldönümü için şu ana kadar çok az topluluk ya da festival organizasyonunun kutlamanın bir parçası olmak için başvuruda bulunduğunu öne sürdü.  

Haberin Devamı

The Times`ın bütün bu iddialarına karşı Saray sözcüsü ise kutlamaların yapılacağı hiçbir bölge ya da kentten ``ilgisizlik gibi bir hava almadıklarını``, halkın Kraliçe`nin bu önemli yıldönümüne büyük bir ilgiyle yaklaştığını savunmayı sürdürdü.  

Kraliçe Elizabeth`in 50. altın yıldönümü kutlamaları, Haziran ayına kadar çeşitli kentlerde yapılacak yöresel törenlerle sürdürülecek. Asıl kutlama ise 1-4 Haziran arasında Londra`da, Buckingham Sarayı`nı merkez alan bölgede yapılacak.  

Program, Buckingham Sarayı bahçesinde verilecek çok sayıda pop müzik ve klasik müzik konserleriyle havai fiÅŸek gösterileri ve karnavallar da içeriyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!