Hukukla çatışarak siyaset yapılmaz

Güncelleme Tarihi:

Hukukla çatışarak siyaset yapılmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2002 02:02

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun AKP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne açtığı dava ile ilgili olarak ‘‘Hukukla çatışarak siyaset yapılmaz. Hukukla siyaseti bir çatışma içine sokmak çok sakıncalıdır, hatta tehlikelidir’’ dedi.

Seçim çalışmasının İstanbul ayağında dün Sefaköy, Halkalı, Güneşli, Bağcılar, Güngören, Esenler, Merter ve Bahçelievler'den geçen Baykal, son olarak Gaziosmanpaşa'da 5 bin kişiye hitap etti.

Baykal, gezisi sırasında gazetecilerin sorusu üzerine, AKP aleyhinde açılan davayı değerlendirerek, ‘‘Hepimizin görevi hukukla siyasetin çatışmadığı bir ortamı gerçekleştirmektir. Hukuka saygı göstermek zorunluluğu vardır. Siyasetin inatlaşmayla, hukukla çatışması yoluyla ülkemizde huzuru, demokratikleşmeyi sağlamak mümkün değildir’’ dedi.

Baykal, kendisine yönelik ‘‘Medyayla gizli ilişkileri’’ var diyen AKP Lideri Tayyip Erdoğan'a bu iddiasını canlı yayında soracağını söyledi. ‘‘Herkes ne biliyorsa söylemeli. Demokrasi şeffaflık rejimidir’’ diyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Bizim, Türkiye'de medya grupları, medya patronları ve işadamlarıyla ilişkilerimiz dürüst bir anlayışa dayanıyor. Kimseyle özel bir pazarlığımız yoktur. Bunun düşünülebilmesi için insanın çılgın olması lazım. Bildiği ne varsa bunu söylemeli.’’

Gezisinin her durağında büyük bir kalabalıkla moral bulan Baykal ‘Bundan mutluluk duydum’’ dedi. Baykal'ın yol boyunca türbanlı kızlara ve kadınlara ilgi göstermesi ve Esenler'de bir caminin önünde takkeli bir vatandaşla tokalaşması dikkat çekti. Bu arada Sevigen de, ‘‘İnanç dünyamızın yükselen yıldızı Yaşar Nuri Öztürk de aramızda’’ diye anonslar yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!