Mustafa Koç: Geç kalsam kötüydü

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Koç: Geç kalsam kötüydü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2002 01:45

ABD'de geçirdiği ameliyatla 3 kalp damarına by-pass yapılan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Koç, dün Türkiye'ye döndü. Rahatsızlığının tesadüfen ve zamanında saptandığını belirten Koç, ‘‘Biraz daha geç kalsaydık herhangi bir komplikasyon çok tehlikeli olacaktı’’ dedi.

Koç, annesi Çiğdem Simavi'nin beyin ameliyatı için gittiği ABD'de sağlık kontrolünden geçtiğinde kalbine giden 3 damarının tıkalı olduğu saptanmış ve Prof. Dr. Mehmet Öz tarafından ameliyat edilmişti. Annesi Çiğdem Simavi, eşi Caroline, kızları 5 yaşındaki Esra ve 2 yaşındaki Aylin ile New York'dan dönen Koç, Atatürk Havalimanı'nda sağlık durumu hakkında açıklamada bulundu. Çok şanslı olduğunu söyleyen Koç, ‘‘Rahatsızlığım tesadüfen ve çok vakitlice ortaya çıktı. Biraz daha geç olsaydı, herhangi bir komplikasyonun çok tehlikeli olabileceği ifade edildi’’ dedi. İyi bir ameliyat geçirdiğini belirten Koç, ‘‘Çabuk karar verdik ve hemen olduk. Sağlıklı bir şekilde yurda dönmek tabii çok güzel bir his. Bundan sonra daha çok dikkat edeceğiz’’ dedi.

Bir gazetecinin, ‘‘İşinize ne zaman başlıyorsunuz?’’ sorusuna karşılık Koç, ‘‘15-20 gün daha kesin istirahat var. Ondan sonra inşallah haziran başı başlayacağız. Fakat normal hayata dönmek herhalde 3 ile 6 ay arasında sürecek’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!