Schumi klasiği

Güncelleme Tarihi:

Schumi klasiği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2002 01:48

Formula 1’de Dünya şampiyonluğunu daha önce garantileyen Ferrari’nin Alman pilotu, sezonun son yarışı olan Suzuka Grand Prix’inde yeni rekorlar kırdı.

FORMULA 1'de 5. dünya şampiyonluğunu temmuz ayında garantileyen Ferrari'nin Alman pilotu Michael Schumacher, sezonun son yarışı Japonya Grand Prix'ini de birincilik ve rekorlarla bitirdi. Suzuka Pisti'ndeki 53 turluk yarışta, 1 saat 26 daika 59.91 saniyelik derece yapan Schumacher, böylece bu sezonki 11. Grand Prix'ini kazandı. 64. Grand Prix birinciliği ile bu daldaki rekorunu geliştiren Alman pilot, sezonu da yine rekor 144 puanla noktaladı. Üstüste 19'uncu kez podyuma çıkan ve son 22 yarışında da puan kazanan Schumacher, böylece Formula 1'de yeni bir rekora da imza attı.

Ferrari de McLaren'in, 1988'deki bir şampiyonada 15 birincilik rekoruna ortak oldu. Diğer pilotu Brezilyalı Rubens Barrichello'nun ikinciliği elde etmesiyle Ferrari bu sezon 5. kez bir yarışta ilk iki sırayı aldı. Barrichello Dünya Şampiyonası'nı da ikinci sırada tamamladı.

Suzuka Pisti'nde McLaren'in Finli pilotu Kimi Raikkonen üçüncülüğü, Williams'ın Kolombiyalı pilotu Juan Pablo Montoya dördüncülüğü, Jordan takımından Japon Takuma Sato da beşinciliği elde etti. Sato böylece Grand Prix kariyerindeki ilk puanını elde etti. Dünya Şampiyonası'nda sürücüler klasmanı üçüncülüğünü Montoya elde etti.

SÜRÜCÜLER ŞAMPİYONASI

1.M.Schumacher Ferrari 144 puan

2.R.Barrichello Ferrari 77 puan

3.J.P.Montoya Williams 50 puan

MARKALAR ŞAMPİYONASI

1.Ferrari 221

2.Williams 92

3.McLaren 65
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!