Robotlar ODTÜ'de yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Robotlar ODTÜde yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2002 10:48

Türkiye Zeka Vakfı ile ODTÜ Robot Topluluğu, dünyanın dört bir yanında yıllardır düzenlenen robot yarışmalarını, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

ODTÜ Robot Topluluğu’nun açıklamasına göre, üniversite bünyesinde etkinlik gösteren topluluk ile Türkiye Zeka Vakfı’nın organize ettiği ve ODTÜ, TÜBİTAK ve TRT’nin de destek verdiği ODTÜ Robot Günleri’nin ilki, 22-23 Ekim 2002 tarihinde üniversite yerleşkesinde yapılacak.

Türkiye’nin ilk robot yarışması, yalnızca birbirinden sevimli ve akıllı robotların kıyasıya mücadelesine sahne olmayacak, aynı zamanda Türkiye’nin ilk robotunun yaratıcısı Hakan Altınay, “ilginç projeleriyle bilim dünyasının gülen yüzü Porof. Zihni Sinir” ve robotikte uluslararası üne sahip Prof. Dr. Okyay Kaynak gibi isimler de etkinliğe renk katacak. 


Geleneksel hale gelmesi planlanan ODTÜ Robot Günleri ile robotların kamuoyuna tanıtılması ve yaratıcılığın desteklenmesi amaçlanırken, etkinliğin robot yarışmaları, panel, seminer ve bildiriler, film gösterimleri, atölye çalışmaları, konser, gösteriler ve ödül töreninden oluşacağı bildirildi. 


ODTÜ Robot Günleri’nde, kurtarma robotları, 21. yüzyılda mekatronik, sanat ve robotik, robotların uygulama alanları ve insansı robotlar gibi konularında bildiri sunulacağı kaydedildi. 


ODTÜ Robot Günleri ile ilgili ayrıntılı bilgi “http://www.odturobotgunleri.org.tr” internet adresinden alınabilecek.
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!