Çocuk tacizcisinin profili yok

Güncelleme Tarihi:

Çocuk tacizcisinin profili yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2002 01:01

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 'Çocuğun Cinsel İstismarı ve Çocuk Pornografisi' konulu panelde bir konuşma yapan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahika Yüksel, cinsel istismara uğrayan erkek çocukların oranının yüzde 8 ile 10 arasında değiştiğini söyledi.

Prof. Dr. Yüksel, ‘‘İstismara uğrayan çocukların büyük çoğunluğu kızlar. İstismar edenlerin profilini çıkarmak zor. Profesör de, öğretmen de, din adamı da olabilir’’ dedi. Yüksel, istismarcıların çoğunun erkekler olduğunu belirterek, ‘‘İstismara uğrayanları değil, istismarı yapanları tartışmalı. Bu bir erkek sorunu olarak tartışılmalı’’ diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Yavuzer ise, ‘‘İstismara uğrayan çocukların cinsel yaşamları zedeleniyor. Bu çocuklar için cinsellik yaşam boyu korkulan bir şey haline geliyor. Çocukta ihanet, damgalanmışlık, kötülük, utanç gibi duygular ortaya çıkıyor. Benlik saygısı azalıyor. Bu durum, çocuğun gelecekteki akademik başarısını da etkiliyor’’ dedi.

Prof. Dr. Haluk Yavuzer, 1986-92 yılları arasında aile içi cinsel istismar üzerine yapılan bir araştırmada, 31 ensest ilişki vakasından 20'sinin 'baba veya ağabey' tarafından uygulandığının ortaya çıktığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!