Serdar Taşçı'dan maç duası

Güncelleme Tarihi:

Serdar Taşçıdan maç duası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2008 11:52

Alman milli takımının ikinci kez formasını taşıyan Türk genci Serdar Taşçı'nın Liechtenstein milli maçı öncesi ellerini yukarı kaldırıp dua etmesini haber yapan Alman Bild gazetesinde, "Taşçı, antrenman yapmadığı izinli günlerinde oruç tutuyor" manşetiyle verildi.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Futbol Ligi'nin güçlü ekiplerinden VFB Stuttgart'ta forma giyen 21 yaşındaki genç sporcu Serdar Taşçı'nın ikinci kez giydiği Alman milli takım formasıyla Liechtenstein maçı öncesi sahaya girmeden önce her müslümanın yaptığı gibi elini havaya kaldırıp dua etmesi Almanya'da günün konusu oldu. Karşılaşmayı yayınlayan ve 7 milyon 300 bin kişinin izlediği Almanya 1. Kanalı ARD Serdar'ın dua ettiği anı ekrana getiirken," Dini inancını yerine getiriyor" yorumu yapıldı. Serdar'dan daha önce Alman milli takımında Mustafa Dogan'ın da forma giydiği belirtilerek," İlk müslüman futbolcu olarak mustafa oynadı, iki kez Alman milli formasını giydi" denildi.

İzinli günlerde ibadetini yapıyor

Alman Bild gazetesinin bu hareketinden dolayı yaptığı haberinde" Serdar Taşçı, izinli olduğu günlerde oruç tutuyor" diye de belirtildi. Serdar Taşçı'nın takımda başarılı olmak için dini inançlarından birisi olan oruç tutmayı işi gerekçesiyle her zaman yerine getiremediğide haberde yer aldı. Serdar Taşçı," antrenmanlar ve maçlar nedeniyle günde 5 vakit namaz kılamıyorum. İşimden fırsat buldukça ibadetimi yapıyorum. Ailem de bunu anlayışla karşılıyor" dedi.

Haberin Devamı

Ribery'de dua ediyor

Serdar Taşçı'nın niçin dua ediyorsun? sorusuna ise"Sağlığım ve takımımın başarısı için Allah'a dua ediyorum. Dua ettiğim zamanlar bana güç verdiğine inanıyorum. Ayrıca duaların beni ve takım arkadaşlarımı koruyor. " diyerek yanıtladığı kaydedildi. Gazetede verilen haberde ayrıca üç yıl önce müslümanlığı seçen Bayern Münih'in Fransız yıldızı Frank Ribery'in de aynı şekilde dua ettiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!