İngilizlerin yarısı internette

Güncelleme Tarihi:

İngilizlerin yarısı internette
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2002 17:44

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre neredeyse nüfusun yarısı her gün internet kullanıyor. Royal Bank of Scotland'ın araştırması erkeklerin internetten daha çok alışveriş ettiğini gösterdi. Ankete cevap verenlerin yüzde 43'ü her gün, yüzde 22'si haftada üç kez, yüzde 15'i ise haftada bir kez internete girdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ananova.com'da yayınlanan haberde kadınların erkeklere göre interneti daha çok bilgi almak için kullanıldığı belirtildi. "İnterneti bilgi almak için kullanıyorum" diyen kadınların oranı yüzde 64, erkeklerin ise yüzde 61 olarak ortaya çıktı. 60 yaş üzeri grupla, 16-24 yaş arası grup da interneti çoğunlukla bilgi almak için kullandığını belirtti.

Araştırma İngiliz kadınların erkeklere göre daha az online alışveriş yaptığını ortaya koydu. Kadınların yüzde 43'ü online alışveriş yaparken, erkekler yüzde 54'le kadınları geride bıraktı.

Anket sonuçlarına genel olarak bakıldığında İngilizlerin yüzde 63'ünün interneti bilgi almak, yüzde 20'si e-mail göndermek, yüzde 18'i de online alışveriş için kullandığı görülüyor. Kullanıcıların ancak yüzde 7'si internet bankacılığından fayadalanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!