Derviş'siz zirvede IMF'ye liderlerden ek taahhüt

Güncelleme Tarihi:

Dervişsiz zirvede IMFye liderlerden ek taahhüt
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2002 01:51

TBMM'de Genel Kurul başlamadan önce 10 dakika bir araya gelen liderler, IMF'in isteği üzerine, ‘‘Son verdiğimiz niyet mektubundaki programın arkasındayız, devamından yanayız’’ taahhüdünü içeren bir paragraflık mektuba imza koydu.

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, ekonomik programın arkasında olduklarını göstermek için IMF'e gönderilmek üzere ‘‘ek taahhüt mektubu’’ imzaladı.

Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz, dün Meclis'te biraraya geldi. Zirveye Başbakan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel ile Orman Bakanı Nami Çağan da katıldı. Görüşme sadece 10 dakika sürdü.

IMF TAAHHÜT İSTEDİ

Edinilen bilgiye göre IMF, üç koalisyon ortağından, ‘‘Son verdiğimiz niyet mektubunun arkasındayız’’ mesajını içeren bir ek taahhüdde bulunmalarını istedi. IMF'in, geleneğinde pek olmaması rağmen Türkiye'nin gündemindeki çalkantılar ve seçim tartışmaları üzerine böyle bir istemde bulunduğu öğrenildi.

Devlet Bakanı Kemal Derviş'e vekalet eden Orman Bakanı Nami Çağan'ın sunduğu ve üç liderin imzaladığı bir paragraflık mektupta, ‘‘Son verdiğimiz niyet mektubundaki programın arkasındayız, devamından yanayız’’ taahhüdünde bulunuldu.

ECEVİT'İN AÇIKLAMASI

Ecevit, zirve sonrası gazetecilerin sorusu üzerine koalisyon ortaklarıyla ekonomi ve IMF ile ilgili konuları görüştüklerini söyledi. Ecevit, ‘‘Görüşmemiz gereken şeyler vardı. Ayrıntılı bir görüşme olmadı. Zaten buna gerek de yoktu’’ dedi. Ecevit, bir soru üzerine Devlet Bakanı Kemal Derviş ile bugün görüşeceklerini belirtti.

Yılmaz ise zirve sonrasında, ‘‘Kuzey Irak'ı konuşmadık. Ekonomiyi değerlendirdik’’ demekle yetindi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!