Çocuk Çiftliği'ne sahip çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Çiftliğine sahip çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 22:28

Berlin'in Kreuzberg ilçesinde yeni muayenehane açan Alman diş doktoru Thomas Schiling, maddi darboğazda bulunan Çocuk Çiftliği'ne yardım amacıyla bir resim kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

Farklı bir yaklaşımla hem semt çocuklarının kalbini fetheden hem de Kreuzbergli çocukların çok sevdiği Çocuk Çiftliği'ne bu vesileyle katkıda bulunmayı amaçlayan çene ortopedisti Dr. Schiling, 'Türk, Alman ve diğer göçmen çocuklar tablolarını yaparken sadece ve sadece çocuk dünyaların boyuyorlar. Bu beni olduğu kadar aileleri de çok duygulandırdı. Amacım hem semt çocuklarının resme olan ilgisini artırmak hem de çok zor şartlar altında ayakta duran Çocuk Çiftliğine katkıda bulunmak" dedi.

"Yarın muayenehanemde çocuklarımızın yaptığı resimleri satışa sunacağız" diyen Dr. Schiling, ilgi duyan herkesi bu resimleri almaya davet ederken, "Böylece çocukların çok beğendiği Çocuk Çiftliğini yaşatacağız' diye konuştu.

Çiftliğimizi seviyoruz

Berlin'de geçen aydan beri devam eden kampanyada bugüne kadar 50'ye yakın tablo yapıldı. Aralarında Türk çocuklarının da bulunduğu geleceğin ressam adaylarından Asya Yılmazer, hayvanları ve resim yapmayı çok sevdiğini belirterek, 'Çocuk çiftliğinde doyasıya hayvanları seviyorum. Koyunlarla, tavuklarla, köpeklerle beraber olduğumda kendimi çok mutlu hissediyorum. Bu duygularımla ben de diğer arkadaşlarım gibi resim yaptım. Boyamayı annem bana öğretti. Çocuk Çiftliği hep kalsın. Burada daha çok hayvanlar olsun. Biz onları daha çok sevelim. Amcalar gelip resimlerimizi alsınlar ki Çocuk Çiftliğimiz yaşasın' dedi.

20 Ekim saat 16.00'da satışa sunulacak olan tablolara ilgi duyanlar doktor Schiling'in Oranien Str. 6 numaradaki muayenehanesinde kutlamayla karışık yapılacak olan etkinliğe katılabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!